Η Καρπασία να τεθεί ως πρώτο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ζητούν οι Καρπασίτες

18:44 29/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Να τεθεί ως πρώτο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ως σημείο αναφοράς στα υπόλοιπα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ζητούν από την Κυβέρνηση η Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας και το Σωματείο Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία εκ μέρους κατεχόμενων Δήμων, Κοινοτικών Συμβουλίων, προσφυγικών Συνδέσμων και Σωματείων.

Σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, επέδωσε σήμερα αντιπροσωπεία όλων των Οργανώσεων, Σωματείων, Δημοτικών και Κοινοτικών Αρχών, Ιδρυμάτων και Εγκλωβισμένων του Διαμερίσματος Καρπασίας, που είχε δίωρη περίπου συνάντηση-σύσκεψη με τον κ. Κασουλίδη,

τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Τάσο Τζιωνή, τον Διευθυντή Κυπριακού και Τουρκίας Ανδρέα Χατζηχρυσάνθου και τον Ακόλουθο Διεύθυνσης Κυπριακού Νίκο Αργυρίδη.

“Οι Οργανώσεις, Σωματεία, Ιδρύματα, Δημοτικές και Κοινοτικές Αρχές, οι εκπρόσωποι των Εγκλωβισμένων και το σύνολο του λαού της Καρπασίας”, γράφουν στην επιστολή τους προς τον Υπουργό Εξωτερικών, “απευθύνονται προς εσάς και ζητούν, για μίαν ακόμη φορά, την ενεργό συμπαράσταση αλλά και την καθοδήγηση της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στον αγώνα του λαού της Καρπασίας για απελευθέρωση και επιστροφή στη Χερσόνησο των Αγίων και Ηρώων”.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας, ανακοίνωση που υπογράφει ο Νίκος Φαλάς, συζητήθηκαν εν εκτάσει όλα τα σοβαρά προβλήματα της Χερσονήσου Καρπασίας και των εγκλωβισμένων, προβλήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών, και χαράχθηκε η παραπέρα πορεία διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων και προστασίας της περιοχής από την επιχειρούμενη ολοκληρωτική περιβαλλοντική καταστροφή”.

Ο κ. Κασουλίδης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενημέρωσε την 20μελή αντιπροσωπεία της Καρπασίας για τις ενέργειες του Υπουργείου του στην Ευρώπη και τα Ηνωμένα Έθνη για τα θέματα των εγκλωβισμένων και για τα κληρονομικά δικαιώματα των απογόνων τους, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς και για την αναστήλωση του μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση ο κ. Φαλάς, “οι εκπρόσωποι των Καρπασιτών εξέφρασαν στον Υπουργό Εξωτερικών την ευαρέσκεια και την πλήρη ικανοποίησή τους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα