Η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί λύση για όσες γυναίκες αργούν να γίνουν μητέρες;

21:12 25/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σήμερα, η πλειοψηφία των σύγχρονων γυναικών, είτε από επιλογή, είτε από ανάγκη δημιουργούν οικογένεια και επιλέγουν να αποκτήσουν παιδί αργότερα, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Οι σπουδές, η ενδεχόμενη συνέχισή τους στο επίπεδο του μεταπτυχιακού τίτλου ή του διδακτορικού, η είσοδος στην αγορά εργασίας, η ανέλιξη στον τομέα αυτό, καθώς και η αναζήτηση του κατάλληλου συντρόφου για τη δημιουργία οικογένειας μεταθέτουν χρονικά την τεκνοποίηση σε ωριμότερες ηλικίες.

Η απόφαση κάθε γυναίκας είναι απόλυτα σεβαστή. Η γνώση ότι με την πάροδο του χρόνου η γονιμότητα κάθε γυναίκας μειώνεται

είναι πλέον κοινή. Έτσι, δημιουργείται ένα δίλημμα στις γυναίκες. Να πιεστούν να κάνουν οικογένεια, ενώ δεν είναι έτοιμες, με το φόβο, μήπως αργότερα δεν μπορέσουν να κάνουν παιδί ή να περιμένουν μέχρι οι συνθήκες να είναι ιδανικές, ρισκάροντας να μην αποκτήσουν ποτέ παιδί;

Η επιστήμη έχει έρθει να βοηθήσει τις γυναίκες που προβληματίζονται σχετικά με το θέμα αυτό με ακόμα μία επιλογή. Την κατάψυξη ωαρίων. Η γυναίκα που επιθυμεί να αυξήσει τις πιθανότητες τεκνοποίησης στο μέλλον επιβάλλεται να επισκεφτεί έναν Γυναικολόγο, εξειδικευμένο σε θέματα αναπαραγωγής. Αφού πρώτα κάνει τον απαραίτητο κλινοεργαστηριακό έλεγχο, μπορεί να προχωρήσει σε κατάψυξη ωαρίων.

Το πλεονέκτημα που προσφέρει η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ότι, όταν η γυναίκα επιλέξει να προχωρήσει σε εξωσωματική γονιμοποίηση στο μέλλον με τον σύντροφό της, σε περίπτωση που αντιμετωπίσει προβλήματα γονιμότητας, τα κατεψυγμένα ωάρια, κατά την απόψυξη θα έχουν την ηλικία της γυναίκας, τη στιγμή που έγινε η κατάψυξη και όχι τη βιολογική της. Αυτό συνεπάγεται ότι στατιστικά έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης με ωάρια νεαρότερης ηλικίας, σε σχέση με εκείνης της ηλικίας τη στιγμή που θα επιλέξει την τεκνοποίηση.

Προγραμματίστε μία επίσκεψη σε έναν Γυναικολόγο εξειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας, ακόμα και αν δεν σκέφτεστε να δημιουργήσετε άμεσα οικογένεια. Θα σας εξηγήσει τις εναλλακτικές που προσφέρει σήμερα η επιστήμη, προκειμένου, όταν το επιθυμήσετε να έχετε τις μέγιστες δυνατές πιθανότητες επιτυχίας. Η επίσκεψη αυτή είναι μία επένδυση για το μέλλον σας που αξίζει να την προσφέρετε στον εαυτό σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα