Η ΚΙΣΑ καταγγέλλει απάνθρωπη μεταχείριση Πακιστανού και υποβολή του σε βασανιστήρια

18:23 18/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε δημόσια καταγγελία για απάνθρωπη μεταχείριση Πακιστανού πολίτη με «πρόσχημα» την τέλεση εικονικού γάμου και «υποβολή του σε βασανιστήρια» στο Κέντρο Κράτησης στη Μεννόγεια προκειμένου να συναινέσει στην απέλασή του από την Κύπρο, προβαίνει η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ).

Συγκεκριμένα, η ΚΙΣΑ καταγγέλλει ότι στις 10 Οκτωβρίου 2013, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ), σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης (ΤΑΠΜ), συνέλαβαν

τον «Μ.Α» στο χώρο όπου εργάζεται, λόγω του ότι ο γάμος του με Ρουμάνα το 2009, κρίθηκε ως εικονικός.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΚΙΣΑ, ο «Μ.Α» κινδυνεύει με απέλαση επειδή οι Αρχές υποστηρίζουν ότι δεν ενημερώθηκαν για την πρόσφατη αλλαγή διεύθυνσης του ζευγαριού.

Όπως αναφέρει η ΚΙΣΑ το ζευγάρι δεν ενημερώθηκε ποτέ ότι ο γάμος του κρίθηκε ως εικονικός, ώστε να μπορεί να προσβάλει την απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Στις 13 Οκτωβρίου ο «Μ.Α» μεταφέρθηκε στο Κέντρο Κράτησης στη Μεννόγεια, όπου, όπως ενημέρωσε την Κίνηση, «υποβλήθηκε σε βασανιστήρια σε αίθουσα που δεν συνδέεται με το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των κρατητηρίων, με στόχο να δηλώσει ότι ο γάμος του είναι εικονικός και ότι συναινεί σε εθελούσια επιστροφή του στο Πακιστάν».

Η ΚΙΣΑ αναφέρει ακόμα ότι η Διεύθυνση του Κέντρου Κράτησης στη Μεννόγεια δεν του επέτρεψε να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου είχε ήδη προγραμματίσει να υποβληθεί σε εγχείρηση στο στόμα και στη μύτη στις 16 Οκτωβρίου.

Καταλήγοντας η ΚΙΣΑ κάνει λόγο για «ρατσιστική στάση των Αρχών απέναντι σε μεικτούς γάμους Ευρωπαίων ή/και Κύπριων πολιτών, οι οποίοι έχουν συναφθεί είτε με αφρικανούς είτε με μουσουλμάνους υπηκόους τρίτων χωρών, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα