Η Κροατία ένας ακόμη σύμμαχος για την Τουρκία στην ΕΕ δηλώνει ο Μπαγίς

16:40 1/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ σημαίνει ότι εντός της Ένωσης υπάρχει πλέον ένας ακόμα σύμμαχος της Τουρκίας, δήλωσε χθες από το Ζάγκρεμπ, ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος βρίσκεται εκεί για την τελετή ένταξης της χώρας στην ΕΕ.

«Είναι τιμή μου να παρίσταμαι στον εορτασμό για λογαριασμό της Τουρκίας», δήλωσε ο Μπαγίς ενώ πριν την άφιξή του στην Κροατία αναφέρθηκε στην διαδικασία ένταξης της Τουρκίας

στην ΕΕ, παρατηρώντας ότι στην προκειμένη περίπτωση το ταξίδι είναι σημαντικότερο από το αποτέλεσμα. «Η διαδικασία ένταξης είναι σημαντική για μας, προκειμένου να γίνουμε μια χώρα πιο δημοκρατική, πιο διαφανής, πιο ευημερούσα», δήλωσε.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτήρισε δρόμο χωρίς επιστροφή τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο κ. Νταβούτογλου ζήτησε τη στήριξη της Γερμανίας για την εκπλήρωση του στόχου ένταξης της Τουρκίας στην Ένωση, επικαλούμενος τις ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Η δημοκρατία στην Τουρκία δεν είναι δημοκρατία δευτέρας διαλογής, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η χώρα διαθέτει τις απαραίτητες δομές, όπως υπεροχή του δικαίου και συμμετοχική δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα