Η Κύπρος έχει τα συστατικά προώθησης της οικονομίας της

09:26 24/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος έχει τα καλύτερα στοιχεία, τα συστατικά εκείνα, με τα οποία μπορεί να προχωρήσει προς την ανάπτυξη, αν εφαρμόσει τα σωστά μέτρα στην οικονομία της, ήταν το συμπέρασμα της ανοικτής συζήτησης που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα από την Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Κύπρου-Ηνωμένου Βασιλείου με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Κύπρο, του Λόρδου Δήμαρχου του Σίτι του Λονδίνου Ντέιβιντ Γούτον.

Ο τίτλος του

θέματος συζήτησης ήταν ”Πηγαίνοντας για ανάπτυξη – Ο τρόπος μπροστά”.

Στην συζήτηση συμμετείχαν ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου και ο Νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης. Συντόνιζε ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής Μάθιου Κιντ.

Ο Λόρδος Δήμαρχος του Σίτι του Λονδίνου Ντέιβιντ Γούτον ανέφερε ότι βρίσκεται στην Κύπρο για ανανέωση των σχέσεων Λονδίνου-Κύπρου ενόψει και της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, είπε πως είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τους Υπουργούς Οικονομικών και Εμπορίου καθώς και τον Υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Είπε πως από τις επαφές που είχε, η γενική εντύπωση που έχει διαμορφώσει, είναι ότι η Κύπρος είναι καλά προετοιμασμένη για να αναλάβει τα ηνία της ΕΕ την 1η Ιουλίου, στο δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Μίλησε για την επιθυμία για προώθηση της ανάπτυξης στην Ευρώπη αναφέροντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι υπέρ εφαρμογής αλλαγών που θα δημιουργήσoυν προϋποθέσεις για θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

Ανέφερε πως τα κύρια θέματα της Κυπριακής Προεδρίας, είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη που αποτελούν παγκόσμια ατζέντα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κυπριακή Προεδρία θα ακολουθήσει αυτή την ατζέντα.

Η Ευρώπη χρειάζεται να διατηρήσει και να αναπτύξει την ενιαία αγορά και χρειάζεται να υιοθετήσει και να υλοποιήσει μια τέτοια προσέγγιση και όχι να βλέπει την Ευρώπη ως απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, είπε.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κύπρου-Ηνωμένου Βασιλείου Γιώργος Κούρρης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για μη απομόνωση της Ευρώπης αλλά και για ανοίγματα της και σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως είναι η Ινδία, η Ασία και η Λατινική Αμερική.

Ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου ανέφερε ότι η ανάπτυξη σχετίζεται με τις συνθήκες που υπάρχουν σε κάθε χώρα σημειώνοντας ότι το κλειδί για ανάπτυξη είναι οι αλλαγές που είναι διαφορετικές για κάθε χώρα.

Έκανε αναφορά και στην οικονομία της Ελλάδας, εξηγώντας ότι η κατάσταση έφθασε σε αυτό το σημείο, διότι δεν είχαν την εμπιστοσύνη του κόσμου, πήραν αποφάσεις που δεν τις εφάρμοσαν ενώ η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη για αλλαγές.

Όσον αφορά την Κύπρο είπε πως έχουμε αποκλειστεί από τις παγκόσμιες οικονομικές αγορές, υπάρχει αρκετή γραφειοκρατία ενώ στόχος μας πρέπει να παραμένει η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Είπε ότι η Κύπρος έχει καλά στοιχεία, όλα τα συστατικά για την προώθηση της οικονομί

Keywords
Τυχαία Θέματα