Η Κυβέρνηση απαντά για το ”Chariot”

20:01 13/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση προέβη σε όλες τις δέουσες ενέργειες αναφορικά με το πλοίο ”Chariot”, λαμβάνοντας υπόψη τους κανονισμούς της ΕΕ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

”Κανένας δεν ήγειρε θέμα ούτε και έχει πρόβλημα. Σε ερώτηση εάν το πλοίο είχε τελικό προορισμό τη Συρία ή την Τουρκία, ο κ. Στεφάνου είπε ότι “αυτό το οποίο εμείς μπορούμε να πούμε είναι ότι με τις επαφές που έχουν γίνει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, η πλοιοκτήτρια εταιρεία

γραπτώς είχε καταθέσει προορισμό την Τουρκία”.

Ερωτηθείς τί περιείχε το φορτίο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ”αυτά έχουν λεχθεί κατά κόρον και δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα πράγματα”. Σε ερώτηση εάν στο πλοίο υπήρχε φορτίο και για άλλη χώρα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι εξ όσων γνωρίζει, όχι.

Ερωτηθείς εάν έχει πληροφόρηση ότι, πριν έρθει στην Κύπρο το πλοίο, είχε πάει στην Ισπανία και την Τουρκία, ο κ. Στεφάνου είπε ότι “δεν μπορούμε να πούμε τέτοιο πράγμα, δεν έχουμε διασταυρωμένη πληροφόρηση“, προσθέτοντας ότι “εμείς πάντοτε μιλούμε με διασταυρωμένες και σίγουρες πληροφορίες“.

Σε ερώτηση εάν η Κυβέρνηση έχει ζητήσει εξηγήσεις από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την αλλαγή προορισμού του πλοίου, ο κ. Στεφάνου διερωτήθηκε εάν αυτό προβλέπεται στις διαδικασίες που ακολουθούνται αναφορικά με τη διακίνηση πλοίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα