Η Κυβέρνηση δεν έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου

14:29 21/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης τονίζει, σε γραπτή δήλωσή του, ότι σε καμία περίπτωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση δεν ήγειραν θέμα επαναδιαπραγμάτευσης και αναθεώρησης του Μνημονίου, διευκρινίζοντας ότι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ηγέρθησαν και συζητούνται θέματα πρακτικών δυσκολιών.

Στη δήλωσή του ο Εκπρόσωπος αναφέρει επίσης ότι κάποιοι για στείρους αντιπολιτευτικούς ρόλους απορρίπτουν επιχειρήματα ακαδημαϊκών που μπορεί να ενισχύσουν

την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Φαίνεται ότι κάποιοι, δυστυχώς, έχουν μόνο ως γνώμονα μια στείρα αντιπολιτευτική στάση» παρατηρεί ο κ. Στυλιανίδης και ουσιαστικά, για ανεξήγητους λόγους, απορρίπτουν παρεμβάσεις ακαδημαϊκών ή άλλων παραγόντων των διεθνών ΜΜΕ που μπορούν να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία μας ως Κυπριακή Δημοκρατία σε συγκεκριμένα ζητήματα που εγείρονται.

Ξεκαθαρίζοντας ότι επί της ουσίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης και αναθεώρησης του Μνημονίου, είπε πως «η Κυβέρνηση τονίζει και πάλι ότι είναι συνεπής στα συμφωνηθέντα διότι πιστεύει ότι η καλύτερη διέξοδος για να ξεφύγουμε το γρηγορότερο από το Μνημόνιο είναι η πιστή του εφαρμογή».

Περαιτέρω ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει πως «τα θέματα των πρακτικών δυσκολιών είναι θέματα που ηγέρθησαν από τον Πρόεδρο και συζητούνται με τους εταίρους μας πάντοτε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου».

«Ήδη, τα ζητήματα έχουν τεθεί σε επίπεδο Eurogroup και Τρόικα, με παρεμβάσεις του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών, ώστε να συζητηθούν και να επιλυθούν πάντοτε στο πλαίσιο της εφαρμογής της δανειακής σύμβασης και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών», συμπληρώνει ο κ. Στυλιανίδης.

Καταλήγοντας σημειώνει ότι «σε αυτή μας την προσπάθεια επιδιώκουμε να έχουμε αρωγούς τους πάντες, μη εξαιρουμένης και της αντιπολίτευσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα