Η Κυβέρνηση στοχεύει στη διατήρηση μιας ζωντανής υπαίθρου, λέει ο Υπ. Γεωργίας

20:17 2/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την αναζωογόνηση και τη διατήρηση μιας ζωντανής υπαίθρου, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος πρόσθεσε πως επιδίωξη είναι να δοθούν ευκαιρίες στον αγροτικό πληθυσμό να δραστηριοποιηθεί σε νέους τομείς εργασίας, να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας του, να αυξήσει το οικογενειακό του εισόδημα και να βελτιώσει την οικονομική και κοινωνική του θέση.

Σε χαιρετισμό του, στο 2ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ του Δήμου Σωτήρας, ο κ. Κουγιάλης είπε ότι «βασική επιδίωξή μας είναι όπως οι αγροτικές μας κοινότητες παραμείνουν οι ζωντανές εστίες οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης που να συνδυάζουν τη γεωργία, τον τουρισμό και την προστασία του κυπριακού περιβάλλοντος και της τεράστιας παρακαταθήκης της υπαίθρου σε στοιχεία πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, που δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αλλοιωθούν».

Αναφερόμενος στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, ανέφερε ότι αποτελεί ανεκτίμητη αξία που πρέπει να διαφυλάσσεται, να εμπλουτίζεται, να επεκτείνεται και να μεταδίδεται όχι μόνο στους άλλους λαούς, αλλά και πάνω απ’ όλα στις δικές μας επερχόμενες γενεές.

Πρόσθεσε πως η πολιτιστική κληρονομιά είναι πηγή κοινωνικού πλούτου και πνευματικής δύναμης και αποτελεί βάση για τη σημερινή ανάπτυξη της Κύπρου.

Για τη Σωτήρα, ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε πως «είναι ένα κατεξοχήν γεωργικό χωριό, με τις φημισμένες Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές εκκλησίες, με τους φιλοπρόοδους και δεμένους με τη μάνα γη κατοίκους, δεν μπορεί παρά να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια διατήρησης αλλά και μεταλαμπάδευσης των ηθών και εθίμων μας στους νέους».

Σε ό,τι αφορά το 2ο Φεστιβάλ του Δήμου Σωτήρας, είπε ότι «ρίχνει το φως στις πατροπαράδοτες τέχνες και ασχολίες, που είτε έχουν εγκαταλειφθεί είτε τείνουν να εγκαταλειφθούν και αναπαριστά τον κόσμο του χθες προβάλλοντας τον δημιουργικά μέσα στο παρόν».

«Ο πλούτος και οι ιδιαιτερότητες του πολιτισμού μας μάς ώθησαν να τοποθετήσουμε τον πολιτισμό ως έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης και μέσα από την ανάδειξη της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας αναμένουμε να επιτύχουμε την ποιοτική επανατοποθέτηση της Κύπρου στον τουριστικό χάρτη, προσθέτοντας στις εμπειρίες των επισκεπτών μοναδικές σε αξία στιγμές», πρόσθεσε.

Εξάλλου, σε χαιρετισμό του στη συνέντευξη Τύπου, για την διάκριση της μπύρας «Λέων», ο Υπουργός Γεωργίας είπε πως «η μπύρα Λέων, είναι ένα καθαρά κυπριακό προϊόν το οποίο ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα προϊόντα που δοκιμάστηκαν στο International Taste & Quality Institute, στις Βρυξέλλες, και κέρδισε το Superior Taste Award.

«Η ιστορία της ζυθοποιείας είναι μακραίωνη. Αναφορές για την παρασκευή μπύρας ξεκινούν από την αρχαία Αίγυπτο και τη Μεσοποταμία, περίπου το 4000 π.Χ και η βιομηχανία παραγωγής μπύρας είναι σήμερα πολύ ανεπτυγμένη, περιλαμβάνοντας αρκετές και οικονομικά ισχυρές πολυεθνικές εταιρείες. Γι’ αυτό και η βράβευση μιας κυπριακής αυθεντικής μπύρας αποτελεί εξαιρετική τιμή για την Κύπρο, για τις δυνατότητες και για το επίπεδο παραγωγής εγχώριων προϊόντων που διαθέτουμε», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα