Η “Μιλλιέτ” για τη συνάντηση Προέδρου Χριστόφια με δημοσιογράφους

17:17 6/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η απόφαση της Τουρκίας «να μποϋκοτάρει την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ θα επιφέρει ζημία στην Αγκυρα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γράφει η τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συνάντηση της Πέμπτης στη Λευκωσία του Προέδρου Χριστόφια με τους διαπιστευμένους στις Βρυξέλλες δημοσιογράφους, μετείχε και εκπρόσωπος από την εφημερίδα «Μιλιέτ», που ήταν και ο μόνος Τούρκος δημοσιογράφος.

Η «Μιλιέτ» γράφει ότι κατά τη συνάντησή αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

είπε πως το μποϋκοτάζ της Τουρκίας στην Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ και οι απειλές της Αγκυρας θα καταστούν μπούμερανγκ .

Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, «αντί για την Προεδρία προτίμησε να τους ενημερώσει αναφορικά με το Κυπριακό και στο στόχο του ήταν ειδικά ο Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν», υποστηρίζει η «Μιλιέτ».

Προσθέτει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως με την προσέγγιση αυτή η Τουρκία απομονώνει τον ίδιο της τον εαυτό και ότι δεν υπάρχει κανένας που να μην επικρίνει αυτήν τη συμπεριφορά της Αγκυρας.

Η «Μιλιέτ» αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε το μήνυμα ότι αναζητά τρόπους για διάλογο με την Τουρκία, αλλά συνεχώς απορρίπτεται από την Αγκυρα.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε στους δημοσιογράφους, εργαζόμενους στην Κομισιόν, πως «όποιος και αν είναι στην ηγεσία της τ/κ πλευράς δεν υπάρχει καμία διαφορά, διότι έχει συνεχώς έχει την Αγκυρα απέναντί του και όλες οι συνεννοήσεις που είχαμε κάνει επί Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, χάνονται μια-μια».

Η «Μιλιέτ» γράφει πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος «φαίνεται ότι ζει σε μια ‘βαθιά νοσταλγία Ταλάτ’ είπε για τον νυν Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου ότι επιστρέφει στη «γραμμή Ντενκτάς» και είναι «ένα άτομο με έμμονες ιδέες που υποτιμά τις κοινωνικές αξίες και δεν κάνει παραχωρήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα