Η “Νέα Πνοή” θεωρεί “απαράδεκτη” την πρόταση Ομήρου για αποκοπή από τον 13ο μισθό

12:03 20/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Απαράδεκτη θεωρεί η εκπαιδευτική κίνηση «Νέα Πνοή» την πρόταση του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου για αποκοπή ποσοστού από τον 13ο μισθό για να δοθεί σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με δεδομένη την οικονομική κρίση.

«Η ‘Νέα Πνοή’ θεωρεί ως απαράδεκτη την πρόταση του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου για κουτσούρεμα του 13ου μισθού (βήμα προς κατάργηση του) ώστε να ‘…επιδοτηθούν οι ευπαθείς ομάδες’»,

αναφέρει η Κίνηση σε ανακοίνωσή της.

Προσθέτει πως «με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο του Προέδρου της Βουλής αλλά αν θέλει να κάνει ‘χουβαρταλίκια’ ας κόψει κάτι από το συμποσούμενο σε 10 χιλιάδες μηνιαίο μισθό του και επιτέλους να σταματήσουν όλοι να βάζουν το χέρι τους στις τσέπες των εργαζομένων, για να δείξουν το ‘ανθρώπινο τους πρόσωπο’».

Η «Νέα Κίνηση» αναφέρει ότι «ο κ. Ομήρου και όλοι γενικά οι βουλευτές να μην ξεχνούν ότι είναι αυτοί οι οποίοι έχουν θρέψει και γιγαντώσει την τραπεζική ληστρική αυθαιρεσία φορτώνοντας στις πλάτες του λαού μερικά δισεκατομμύρια ευρώ».

«Τι να πρωτοθυμηθούμε; Μήπως το 1.8 δις της λεγόμενης ανακεφαλαίωσης της Λαϊκής Τράπεζας που ενέκριναν στις 3 το πρωί, το οποίο έδωσε το δικαίωμα και τη δυνατότητα στην τότε Λαϊκή Τράπεζα να απορροφήσει επί πλέον 8.2 δις ELA για να μπορεί το διαπλεκόμενο πολιτικό-τραπεζικό σύστημα να φυγαδεύσει τις μαύρες καταθέσεις του και να τυγχάνει περεταίρω ευνοϊκής δανειακής μεταχείρισης;», αναφέρει η «Νέα Πνοή».

Προσθέτει ότι «αν επομένως ο κ. Ομήρου και ο κάθε κ. Ομήρου θυμήθηκαν τις ευάλωτες ομάδες, τις οποίες ειρήσθω εν παρόδω φόρτωσαν με τσουχτερές και ασήκωτες φορολογίες, ας μην έκαναν τα εγκληματικά αυτά λάθη και παραλήψεις σέρνοντας τον τόπο και το λαό στη μιζέρια και στην αυθαιρεσία».

«Αν πραγματικά ο κ. Ομήρου και τα κόμματα γενικά θέλουν να βοηθήσουν και να στηρίξουν τις ευάλωτες ομάδες (αν και φοβόμαστε ότι δεν υπάρχει πλέον ελπίδα) εδώ και τώρα μπορούν να βρεθούν περισσότερα από 5 εκατομμύρια για να βοηθήσουν τους δυσπραγούντες», αναφέρει η «Νέα Πνοή».

Εισηγείται «να κόψουν τώρα τα 6 εκατομμύρια της κρατικής χορηγίας προς τα κόμματα, να ψηφίσουν αφορολόγητο ποσό στην πρώτη κατοικία ώστε να υπάρχει άμεση συνεχής και επαναλαμβανόμενη ελάφρυνση προς τους δυσπραγούντες, να καταργήσουν τους Επιτρόπους των 7 χιλιάδων ευρώ , να καταργήσουν τις στρατιές των κομματικών αποσπασμένων από το προεδρικό μέχρι και το τελευταίο υπουργείο και να καταψηφίσουν τις ελέω κομματικών εξυπηρετήσεων θέσεις των υφυπουργών τις οποίες είναι έτοιμοι να ψηφίσουν και να εγκρίνουν». Προσθέτει ότι «εδώ δεν είδαμε καμιά κίνηση αντίδρασης από τον κ. Ομήρου αν και βρίσκεται στην αντιπολίτευση».

Η «Νέα Πνοή» διερωτάται «μήπως γνωρίζει ο κ. Ομήρου ότι για τις κατά καιρούς επισκέψεις της τρόικα και της Διεθνούς Τράπεζας ο Κύπριος φορολογούμενος πληρώνει μερικά εκατομμύρια ως ‘έξοδα’, τα οποία πληρώνουν οι Κύπριοι φορολογούμενοι;» αναφέροντας πως «δεν τον έχουμε ακούσει ούτε εδώ να δείχνει την ευαισθησία του.

Θίγοντας ένα άλλο ζήτημα αυτό του καταλόγου διοριστέων, η «Νέα Πνοή» τάσσεται «ενάντια στην αλλαγή του συστήματος διορισμού» και απορρίπτει «στο σύνολο του το κομματικής προελεύσεως και σχεδιασμού σχέδιο του Υπουργού Παιδείας για οποιαδήποτε μερική ή ολική αλλαγή του συστήματος διορισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα