Η ‘νέα τάξη’ προσπαθεί να θεσμοθετήσει το φακέλωμα, δηλώνει το ΑΚΕΛ

17:47 2/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι οι βασικοί πολιτικοί πυλώνες της νέας τάξης πραγμάτων εδώ και χρόνια επιχειρούν να θεσμοθετήσουν την ανοχή των λαών στην παρακολούθηση και το φακέλωμα, για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, δήλωσε ο Επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κόμματος Κώστας Χριστοδουλίδης, με αφορμή τις αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις των επικοινωνιών των κρατών και θεσμικών οργάνων της ΕΕ από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Οπως δήλωσε

σε διάσκεψη Τύπου ο κ. Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση, η κυνική παραδοχή του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζώρτζ Μπους ότι το κατασκοπευτικό σύστημα παρακολούθησης PRISM, ενεργοποιήθηκε για να προστατεύσει τις ΗΠΑ, “αποδεικνύει ότι η προστασία των συμφερόντων της άρχουσας τάξης των ΗΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο , προϋποθέτει ακόμα και την ζωντανή παρακολούθηση προσωπικών στοιχείων και συνδιαλέξεων από το διαδίκτυο με άξονα τις πιο γνωστές εταιρείες της βιομηχανίας”.

Πρόσθεσε ότι η παρακολούθηση των ανταγωνιστικών δυνάμεων και η κατασκοπεία δεν πρέπει να αποκρύβει τον υπέρτατο στόχο τους που είναι “η προληπτική αντιμετώπιση κάθε κινήματος αντίστασης στην ηγεμονία τους σε διεθνές, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο”.

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης η καθησυχαστική δήλωση του Προέδρου Ομπάμα προς τους Αμερικανούς πολίτες ότι «δεν παρακολουθούνται», ακόμα και εάν ήταν αλήθεια, δεν επιβεβαιώνει ότι το ίδιο ισχύει και για τους ξένους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη η περσινή δημόσια αποκάλυψη για τον ρόλο των Βάσεων στην Κύπρο στον πόλεμο στην Συρία με τη διοχέτευση κατασκοπευτικών μηνυμάτων μέσω Τουρκίας στους αντάρτες, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις θέσεις του ΑΚΕΛ, ότι “η Κύπρος δεν μπορεί παρά να εμπλέκεται στις παρακολουθήσεις”.

Πρόσθεσε ότι όπως αποδεικνύεται από τα δημοσιευμένα απόρρητα, χρησιμοποιήθηκαν κοριοί σε φαξ και τηλέφωνα σε 38 πρεσβείες στο κόσμο, που περιλαμβάνουν στόχους και χώρες τις οποίες η εφημερίδα «Γκάρντιαν» ονομάζει ιδεολογικούς αντίπαλους των ΗΠΑ καθώς και ευαίσθητες περιοχές του κόσμου όπως την Μέση Ανατολή. Μαζί με αυτούς παρακολουθούνται ως στόχοι σειρά Ευρωπαϊκών κρατών αλλά και θεσμοί της ΕΕ.

Είπε ακόμα ότι η επιβεβαίωση της εφημερίδας “Ουάσιγκτον Ποστ” το περασμένο Σάββατο ότι χρησιμοποιούνταν οι αμερικάνικες εταιρίες κολοσσοί της τεχνολογίας για την παράνομη συλλογή στοιχείων και ακολούθως την επεξεργασία τους από τις Υπηρεσίες Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, “πιστοποιεί ότι το προληπτικό φακέλωμα στο όνομα δήθεν του αγώνα κατά της τρομοκρατίας περιλαμβάνει εν δυνάμει όλους τους πολίτες”.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ακόμα ότι το ΑΚΕΛ καταψήφισε στην Ευρωβουλή και στη Βουλή τις οδηγίες “τόσο για το ευρωφακέλωμα των τηλεφωνικών και διαδικτυακών συνδιαλέξεων όσο και τη δημιουργία και λειτουργία αρχείου καταχώρησης τους, όταν άλλοι μιλούσαν για ‘κατοχύρωση των ελευθεριών και του απορρήτου’”.

Keywords
Τυχαία Θέματα