Η ΟΕΒ συμμετείχε στην Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής

12:43 19/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΟΕΒ συμμετείχε στην Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες.

Στη Σύνοδο συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάϊ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ως Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ και ανωτάτου επιπέδου εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων των χωρών της υφιστάμενης Προεδρίας και των δύο επόμενων Προεδριών της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της σημαντικής αυτής Συνόδου, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Πήλικος ανέλυσε τις θέσεις της Οργάνωσης για την ανάπτυξη και την απασχόληση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η παρέμβαση του κ. Πήλικου επικεντρώθηκε στη σημασία της τριμερούς συνεργασίας, στην ανάγκη προστασίας του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, στη σημασία της μείωσης της γραφειοκρατίας και άρσης των περιορισμών στην απασχόληση για τόνωση της ανταγωνιστικότητας, στη δημοσιονομική εξυγίανση και στην επανατοποθέτηση της οικονομίας σε πιο υγιείς και ορθολογιστικές βάσεις, στην προώθηση των αναπτυξιακών έργων και στην ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας που αποτελούν εκ των σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ΕΕ έναντι των αναπτυσσόμενων χωρών.

Η ΟΕΒ συμμετέχει, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ανελλιπώς στα ευρωπαϊκά δρώμενα ως ο μόνος εκπρόσωπος των κυπριακών επιχειρήσεων και εργοδοτών στην BUSINESSEUROPE, την πανευρωπαϊκή οργάνωση εργοδοτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα