Η ΠΑΣΥΠΙ ζητεί δημοσιοποίηση μελέτης της Lufthansa

23:03 13/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για προσπάθεια «λαϊκισμού και παραπλάνησης της κοινής γνώμης» κατηγορεί τη Διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) η ΠΑΣΥΠΙ και την καλεί να δημοσιοποιήσει τη μελέτη που η ίδια ανέθεσε -έναντι υψηλού κόστους- στη Lufthansa για το θέμα των μισθολογικών απολαβών των πιλότων.

Στη μελέτη γίνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥΠΙ, σύγκριση με τα πακέτα απολαβών πιλότων, άλλων αεροπορικών εταιρειών του εξωτερικού.

«Αυτή η μελέτη, που φυλάγεται από τη Διοίκηση της εταιρείας

ως επτασφράγιστο μυστικό, δίνει διαφωτιστικές απαντήσεις τόσο για το περιβόητο θέμα των μισθών, όσο και των θέσεων εργασίας», αναφέρεται.

Η ΠΑΣΥΠΙ κάνει επίσης λόγο για «στείρα και επιθετική αντίδραση» της Διοίκησης του εθνικού αερομεταφορέα σε ανακοίνωση της ΠΑΣΥΠΙ, η οποία αναφέρει ακόμα ότι η Διοίκηση των ΚΑ απέφυγε, σε σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε, να τοποθετηθεί επί της ουσίας για τα όσα αρνητικά κυοφορούνται στην εταιρεία.

«Στην προσπάθεια της να απαντήσει στα τεκμηριωμένα και αδιάσειστα στοιχεία που περιείχε η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΠΙ, κατέφυγε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και αντιδεοντολογικούς ισχυρισμούς κατά των εργαζομένων της», αναφέρει η Συντεχνία των Πιλότων.

Απαντά ότι “θλιβερό κατάντημα” δεν είναι τα τεκμηριωμένα στοιχεία της ΠΑΣΥΠΙ, αλλά «δυστυχώς η ίδια η εταιρεία, την ευθύνη διοίκησης της οποίας δεν έχουν οι πιλότοι».

«Ανεπανόρθωτη ζημιά στην αξιοπιστία και εμπορευσιμότητα της εταιρείας με καταστροφικές συνέπειες, δεν είναι η ΠΑΣΥΠΙ που προκαλεί», αλλά «τα λάθη, οι παραλείψεις και οι αστοχίες της Διοίκησης» προσθέτει και αναφέρει ότι προκαλεί δημόσια τη Διοίκηση της εταιρείας να απαντήσει κατά πόσον είναι “ψεύδη, ανακρίβειες και λανθασμένα τα στοιχεία” που ανακοινώσε η ΠΑΣΥΠΙ για τη μείωση της επιβατικής κίνησης, για τις ζημιές του 2011 και τις προβλεπόμενες του 2012, για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, κ.λπ.

Η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει ακόμα ότι η μη αποδοχή από μέρους της του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του 2006 αποδείχθηκε «πάρα πολύ ορθή», καθώς, όπως διευκρινίζει, εάν γινόταν αποδεχτό αυτό το Σχέδιο, που «αποδείχθηκε αναποτελεσματικό, ίσως σήμερα να μην υπήρχαν Κυπριακές Αερογραμμές για να μιλούμε για τη διάσωση τους».

Σημειώνει ότι από το 2006 μέχρι σήμερα η ΠΑΣΥΠΙ αποδέχθηκε την ανανέωση δύο συλλογικών συμβάσεων με σημαντικές αποκοπές από τα εισοδήματα όλων των εργαζομένων, με την τελευταία συλλογική σύμβαση να προβλέπει μείωση απολαβών για όλους τους εργαζομένους πέραν των 5 εκ. ευρώ, τα οποία η Διοίκηση εξανέμισε, όπως αναφέρει.

Η ΠΑΣΥΠΙ καλεί τη διοίκηση της εταιρείας «να σταματήσει να αντιμετωπίζει τους πιλότους ως τα «μαύρα πρόβατα» των ΚΑ, γιατί «είναι ο υψηλός επαγγελματισμός, οι θυσίες και οι ατέλειωτες ώρες εργασίας αυτών των ανθρώπων που κράτησαν την εταιρεία στα σημερινά αξιοζήλευτα επίπεδα αξιοπιστίας και με μεγάλη προσφορά προς την οικονομία και τον τόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα