Η πρόταση ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ για απαγόρευση της δωρεάν υγείας στον τ/κ Τύπο

13:06 16/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τίτλο «Ο Ναιναίκος Αναστασιάδης βγήκε ρατσιστής» η εφημερίδα Αφρίκα στο πρωτοσέλιδό της κάνει αναφορά στην πρόταση ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ να απαγορευθεί η παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας σε Τ/κ.

Κάνοντας αναφορά στην κατάθεση της πρότασης νόμου, η εφημερίδα σχολιάζει ότι έβαλαν τους Τ/κ στο ίδιο καλάθι με τους ανθρώπους από τρίτες χώρες και σημειώνει ότι το ΑΚΕΛ στάθηκε απέναντι από το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην προϋπόθεση

για τρία χρόνια καταβολής των κοινωνικών ασφαλίσεων ώστε να τυγχάνει κάποιος δωρεάν περίθαλψης στα δημόσια νοσηλευτήρια. Κάνει αναφορά επίσης στις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαίδη, όπως αυτές μεταφέρθηκαν μέσω του ε/κ Τύπου και η εφημερίδα σχολιάζει ότι ο Αναστασιάδης, που είναι υποψήφιος για την Προεδρία τον ερχόμενο Φεβρουάριο, προβαίνει σε ρατσιστική προπαγάνδα.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα Ενωμένη Κύπρος (ΚΕΚ) καταδικάζει την ενέργεια του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ να καταθέσουν τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου στην Βουλή. Όπως αναφέρεται, ο γγ του κόμματος, Ιζέτ Ιζτζιάν δήλωσε ότι «με αυτή την πρόταση νόμου των δύο κομμάτων ουσιαστικά στάλθηκε το μήνυμα στους περίπου 2000 καρκινοπαθείς Τ/κ που παλεύουν με το θάνατο και κάνουν θεραπεία στις νότιες περιοχές, αλλά και σε τόσους άλλους Τ/κ που δεν έχουν την ευκαιρία θεραπείας στις βόρειες περιοχές, ‘μην έρθετε, μείνετε να πεθάνετε’».

«Οι Τ/κ είναι πολιτικά ισότιμοι εταίροι με τους Ε/κ στην Κυπριακή Δημοκρατία και θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα, ενώ σε περίπτωση που αυτό παραβιάζεται τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη μεταφορά του θέματος στα διεθνή δικαστήρια. Τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν ούτε στην λύση ούτε και στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο κοινοτήτων», συνέχισε η δήλωση του κ. Ιζτζιάν. Αντίθετα, σημείωσε, ότι υπηρετεί την μονιμοποίηση της διχοτόμησης και της μη λύσης.

Εάν η Κύπρος, πρόσθεσε, έφτασε στο σημείο της διχοτόμησης τότε θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους φανατικές και εθνικιστικές οργανώσεις όπως το ΔΗΚΟ και το ΔΗΣΥ που προσπαθούν να δημιουργήσουν κρίση και τόνισε πως τώρα υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη κοινού αγώνα των Τ/κ και Ε/κ προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό. Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει προσπάθεια οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε το ε/κ κεφάλαιο και ο τραπεζικός τομέας να πληρωθούν από τους Ε/κ, Τ/κ και ξένους εργαζόμενους.

Τέλος σημειώνεται ότι το ΚΕΚ θεωρεί ότι το βασικό είναι η σύντομη επίλυση του Κυπριακού και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να ενδυναμωθεί ο κοινός αγώνας των Τ/κ και Ε/κ προοδευτικών δυνάμεων.

Η εφημερίδα Χαβαντίς αναφέρεται επίσης στο ίδιο θέμα και γράφει ότι το ΑΚΕΛ υπερασπίστηκε τους Τ/κ απέναντι σε ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, την οποία χαρακτήρισε ως υποδαύλιση του ρατσισμού και λαϊκίστικη.

Keywords
Τυχαία Θέματα