Η πρόταση της τριμελής υπηρεσιακής επιτροπής του Δήμου Πάφου για την σύσταση του Οργανισμού ΠΠΕ 2017

18:12 12/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πρόταση για την σύσταση και διάρθρωση του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 κατέθεσε η τριμελής υπηρεσιακή επιτροπή του Δήμου Πάφου με την συγκατάθεση και του Δημάρχου Πάφου. Η τριμελής επιτροπή αποτελείται από τους Θέμη Γ. Φιλιππίδη, Γιάννη Άνθη και Στέλλα Σιέπη. Η πρόταση υποβλήθηκε μετά και το αδιέξοδο που προέκυψε στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου και την συζήτηση που διεξήχθη για την σύσταση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με την τετρασέλιδη πρόταση η εταιρεία

θα φέρει την ονομασία “Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης-Πάφος 2017″ . H πρόταση που παρουσιάστηκε χθες ενώπιον των επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων Πάφου, θα τύχει επεξεργασίας στο επίπεδο των επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων για τη σύσταση και διάρθρωση του Οργανισμού, που θα περιλαμβάνει και την ονομαστική σύνθεση του Δ.Σ.

Ο Οργανισμός θα αναλάβει το έργο του σχεδιασμού-προγραμματισμού, της οργάνωσης, της εκτέλεσης και της διαχείρισης του όλου εγχειρήματος που εξυπακούει η ανάληψη από την πόλη της Πάφου του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017.

Ως νομική οντότητα, ο Οργανισμός θα είναι ιδιωτική μη κερδοσκοπική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με εγγύηση και χωρίς μετοχικό κεφάλαιο. Κάθε μέλος του Οργανισμού θα έχει την υποχρέωση να καλύψει την οφειλή του μέχρι του σημείου που θα δηλωθεί ότι φτάνει το ποσοστό της εγγύησης το οποίο του αναλογεί.

Η συνολική ευθύνη των ιδρυτικών μελών θα είναι το ποσό των €1.000.000, το οποίο θα υλοποιηθεί σταδιακά. Η συμβολή-υποχρέωση κάθε μέλους θα είναι χρηματική. Τα ιδρυτικά μέλη του Οργανισμού θα είναι τα εξής, με το αντίστοιχο ποσοστό εγγύησης: Δήμος Πάφου :61%, Δήμος Γεροσκήπου :15%, Δήμος Πέγειας 11%, Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς 7%, Ένωση Κοινοτήτων Πάφου 5%, και Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου .

Η όλη λειτουργία του Οργανισμού θα βασίζεται σε 4 όργανα, πέραν της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων: (α) Το Διοικητικό Συμβούλιο (β) Την Επιτροπή Εποπτείας και Παρακολούθησης (γ) Την Επιτροπή Ελέγχου και Αξιολόγησης (δ) Την Επιτροπή των Πολιτών.

Το Δ.Σ. θα αποτελείται από 9 μέλη, τα οποία θα προέρχονται από τον ακαδημαϊκό τομέα, τον επιχειρηματικό τομέα, τον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας, τον τομέα του πολιτισμού/Καλών Τεχνών, τον ευρύτερο επιστημονικό χώρο και τον τεχνοκρατικό χώρο.

Σε σχέση με τον Πρόεδρο- και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο σύμφωνα με την τετρασέλιδη πρόταση της τριμελής υπηρεσιακής επιτροπής ο Πρόεδρος του Δ.Σ. θα οριστεί από την Ιδρυτική Συνέλευση των μερών (μετόχων). Θα προεδρεύει των συνεδριών του Συμβουλίου και θα ασκεί τα καθήκοντα τα οποία θα καθορίζονται στο Καταστατικό του Οργανισμού ή θα ανατεθούν από την Ιδρυτική Συνέλευση. Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος θα οριστεί από την Ιδρυτική Συνέλευση. Θα αναπληρώνει τον Πρόεδρο σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος.

Όσον αφορά την Επιτροπή ελέγχου το όργανο αυτό θα αποτελείται από ανεξάρτητα άτομα υψηλής επαγγελματικής στάθμης, τα οποία θα οριστούν από την Ιδρυτι

Keywords
Τυχαία Θέματα