Η ΣΕΚ καθόρισε στοχεύσεις και προτεραιότητες

11:05 16/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ) μέσα από το 27ο Παγκύπριο Συνέδριό της προέβη «σε ένα ποιοτικό απολογισμό και χάραξε τη γραμμή πλεύσης της για τα επόμενα χρόνια που θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την Κύπρο και το λαό της», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΣΕΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με σύνθημα «Μπροστά με δύναμη και σιγουριά» οι σύνεδροι καθόρισαν τις στοχεύσεις

για το μέλλον και σκιαγράφησαν τις προτεραιότητες που θέτουν.

Η ΣΕΚ καλεί την Κυβέρνηση «να σταματήσει τις πολιτικές συρρίκνωσης των μισθών και των ωφελημάτων των εργαζομένων καθώς επίσης και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των μισθών και να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης που θα αναβαθμίζουν τα επίπεδα ζωής και απασχόλησης και θα αναζωογονούν τον ιδιωτικό τομέα».

Καλεί επίσης την Κυβέρνηση «να σταματήσει τη λογική του εφησυχασμού και της αναβλητικότητας και να προχωρήσει τάχιστα στην εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας».

Η ΣΕΚ απευθύνει έκκληση προς την Κυβέρνηση «να τιθασεύσει την ανεργία μέσω της ανάπτυξης, να εφαρμόσει τον νόμο περί ίσης μεταχείρισης στην απασχόληση ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα εκμετάλλευσης των κοινοτικών εργαζομένων και να επιδιώξει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση την προσωρινή αναστολή της ροής εργαζομένων από χώρες της ΕΕ».

Καλεί επίσης την Κυβέρνηση «να εφαρμόσει πολιτικές για την ισότητα αντρών και γυναικών σε όλα τα επίπεδα και να επιλύσει τα προβλήματα των νέων και των συνταξιούχων καθώς και τους εργοδότες να σταματήσουν τις αδικαιολόγητες απολύσεις και να επιδείξουν κοινωνική εταιρική ευθύνη».

Η ΣΕΚ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η ποσοτική και ποιοτική ενδυνάμωση της ΣΕΚ αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα», εκτιμώντας ότι «το γιγάντεμα της ΣΕΚ θα επιτευχθεί μέσα από την οργάνωση νέων χώρων δουλειάς και μέσα από την εγγραφή νέων μελών».

«Η επόμενη μέρα του συνεδρίου βρίσκει τη ΣΕΚ δυνατή, ισχυρή, ενωμένη, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές και ποικίλες προκλήσεις μακριά από κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις προς όφελος της κοινωνίας και των χιλιάδων μελών της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα