Η ΣΥΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καλεί όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις ΚΑ

18:02 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι Κυπριακές Αερογραμμές βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και οι ευθύνες όλων των παραγόντων είναι τεράστιες για να εξασφαλιστεί η επιβίωση της εταιρείας, ανέφερε σήμερα ο Αντώνης Νεοφύτου, Γενικός Γραμματέας της ΣYΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, σε δήλωσή μετά τη συνάντηση των συντεχνιών των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Όπως είπε, οι εργασιακές σχέσεις στην Κύπρο και το συνδικαλιστικό Κίνημα δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο από συνεχείς προκλήσεις και καλείται να επιδεικνύει

υπομονή και εμμονή σε αρχές, να αντιμετωπίζει τα προβλήματα με σύνεση και αποφασιστικότητα, και να παίρνει με υπευθυνότητα κρίσιμες αποφάσεις.

Δυστυχώς, ανέφερε, «οι μεμονωμένες κλαδικές συντεχνίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Μετά την προκήρυξη στάσης εργασίας από τη συντεχνία των πιλότων των ΚΑ ΠΑΣΥΠΙ, στο μέσο της διαδικασίας σε απάντηση στη μεσολαβητική πρόταση της Υπουργού Εργασίας, καλέστηκε από την ίδια σύσκεψη σήμερα το απόγευμα κατά την οποία τέθηκε χρονοδιάγραμμα για απάντηση, μέχρι τις 20 Απριλίου 2012 και ξεκαθαρίστηκε με σαφήνεια η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι τότε, καλύπτοντας τα θέματα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, το στρατηγικό σχεδιασμό, τους πλεονασμούς και τυχόν αντισταθμιστικά μέτρα.

Τα θέματα αυτά, είπε, απασχόλησαν το διάλογο που προηγήθηκε και κάποια από αυτά τέθηκαν ως προϋπόθεση από την ΠΑΣΥΠΙ. «Την παρέμβαση της Υπουργού και τη διαδικασία που προτάθηκε, αποδέχτηκαν όλες οι συντεχνίες με εξαίρεση, δυστυχώς, την ΠΑΣΥΠΙ», είπε.

«Οι Κυπριακές Αερογραμμές, δυστυχώς βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή, γι’ αυτό οι ευθύνες όλων των παραγόντων, όπως της Κυβέρνησης, της εταιρείας, της Βουλής και των συντεχνιών είναι τεράστιες προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιβίωση της εταιρείας. Ας τις αναλογιστούμε όλοι, ξεπερνώντας σκοπιμότητες και μικροϋπολογισμούς γιατί θα κριθούμε από τους εργαζόμενους και την κοινωνία», κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα