Η Συντεχνία Οικοδόμων της ΠΕΟ καλεί τους εργαζόμενους να μην στηρίξουν Ν. Αναστασιάδη

18:53 22/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Συντεχνία Οικοδόμων της ΠΕΟ καλεί όλους τους εργαζόμενους της οικοδομικής βιομηχανίας, αλλά και όλους τους Κύπριους εργαζόμενους «να μην επιτρέψουν στον κ. Αναστασιάδη και τις αντεργατικές πολιτικές που υποστηρίζει να μας πάει χρόνια πίσω και να καταστρέψει ό,τι κτίσαμε».

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Οικοδόμων της ΠΕΟ εκφράζει λύπη επειδή, όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος του

ΔΗΣΥ και υποψήφιος πρόεδρος «επιχείρησε να αμαυρώσει τον αγώνα των οικοδόμων, λέγοντας σε τηλεοπτική εμφάνιση στο ΜΕΓΑ ότι δήθεν ο αγώνας των οικοδόμων έγινε για πολιτικές σκοπιμότητες και είχε πολλές παραδοξότητες».

Η Συντεχνία Οικοδόμων της ΠΕΟ κατηγορεί τον υποψήφιο Πρόεδρο ότι προσπάθησε «να διασπάσει τους εργαζόμενους και να πλήξει τον αγώνα τους» όταν «προσωπικά σε διάφορες προεκλογικές συγκεντρώσεις του και απευθυνόμενος στο ακροατήριο έλεγε ότι αυτόν τον αγώνα τον έκανε μόνο η ΠΕΟ».

Επικαλείται επίσης «βάσιμες πληροφορίες» ότι ο Νίκος Αναστασιάδης «συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό στο να διατηρεί ο σκληρός εκείνος πυρήνας των εργολάβων την αδιάλλακτη του στάση και να διαρκέσει έτσι η απεργία είκοσι συνολικά μέρες».

Αναφέρεται ακόμα ότι «η ανεργία στον κλάδο της οικοδομικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας, καλπάζει γιατί μεγάλη μερίδα εργοδοτών, τους οποίους ο κ. Αναστασιάδης εκπροσωπεί και υποστηρίζει, απολύουν καθημερινά τους Κύπριους εργαζόμενους και στη θέση τους προσλαμβάνουν φθηνή εργατική δύναμη από το εξωτερικό. Αυτό το κάνουν άλλωστε και οι πιο στενοί συνεργάτες του κ. Αναστασιάδη».

Keywords
Τυχαία Θέματα