Η Τουρκία είναι έτοιμη για άνοιγμα κεφαλαίων δηλώνει ο Μπαγίς

10:55 23/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε την Τρίτη ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ανοίξει δύο κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της με την ΕΕ τα οποία είναι μποσκαρισμένα από την «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία

Μιλώντας στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου Ανατολού στο Δουβλίνο, ο Τούρκος Υπουργός και επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας δήλωσε ότι η Τουρκία αναμένει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης θα λάβουν υπόψη τις

φωνές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για άνοιγμα των κεφαλαίων 23 και 24 τα οποία είναι μποσκαρισμένα από την «ελληνοκυπριακή διοίκηση».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο κ. Μπαγίς ανέφερε ότι η πρώτη του επίσκεψη το 2013 ήταν στη Σουηδία και η δεύτερη στην Ιρλανδία για την άτυπη Υπουργική Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Διαπιστώσαμε ότι πολλές χώρες υποστηρίζουν την Τουρκία στο θέμα του ανοίγματος ενταξιακών κεφαλαίων», σημείωσε.

“Νομίζω ότι υπάρχει γενική συναίνεση σχετικά με το άνοιγμα του κεφαλαίου για την περιφερειακή πολιτική, ένα από τα κεφάλαια που έχει μπλοκάρει η Γαλλία”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα