Η Βουλή τίμησε τον Νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη

10:56 15/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Η Βουλή των Αντιπροσώπων τίμησε σήμερα τον Νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη, ο οποίος με το έργο του έβαλε την Κύπρο στον παγκόσμιο επιστημονικό χάρτη.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για απόδοση τιμής στον Κύπριο νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη, ο Πρόεδρος  της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι ο κ. Πισσαρίδης, κερδίζοντας το Νόμπελ Οικονομίας, το

οποίο μοιράστηκε το 2010 με τους Αμερικανούς Πίτερ Ντάιμοντ και Ντέιλ Μόρτενσεν για τη μέθοδο ανάλυσης των αγορών που ανέπτυξαν, ”μάς έκανε όλους περήφανους”.

”Τίμησε το νησί μας ανά το παγκόσμιο και η Κύπρος μας, μπήκε στον παγκόσμιο επιστημονικό χάρτη”, είπε ο κ. Ομήρου.

Υπογράμμισε ότι επιστήμονες σαν αυτόν, ”μπορούν με τις γνώσεις και τις διεθνείς εμπειρίες τους να βοηθήσουν την Κύπρο να βγει από τον κυκεώνα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης”.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι σε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία η όλο και αυξανόμενη ανεργία μαστίζει την κοινωνία μας και ιδιαίτερα τους νέους πτυχιούχους μας, σε μια εποχή κατά την οποία οι μακροχρόνια άνεργοι συμπολίτες μας όλο και πληθαίνουν, το οικονομικό μοντέλο που ο Χριστόφορος Πισσαρίδης ανέπτυξε και ανέλυσε σε εγχειρίδιά του για την καταπολέμηση της ανεργίας μέσω του συνδυασμού του αριθμού των ανέργων, των κενών θέσεων εργασίας και του βαθμού ζήτησης και προσφοράς εργασίας, μπορεί να μας βοηθήσει να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες λύσεις, για να ξεπεράσουμε την κρίση.

Ο κ. Ομήρου επεσήμανε ότι ταυτόχρονα, το παράδειγμα του Χριστόφορου Πισσαρίδη, που ξεκίνησε παιδί από τη Λευκωσία και κατέκτησε την κορυφή της παγκόσμιας επιστημονικής πυραμίδας, έχοντας μια λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό, ”αποδεικνύει περίτρανα και την αναγκαιότητα επένδυσης στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας”.

Οπως είπε, η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφάσισε να τιμήσει το νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη, ”που απέδειξε πως τα όνειρα τα παιδικά δεν ξεθωριάζουν μεγαλώνοντας, αλλά πως με σκληρή δουλειά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα”.

”Αγαπητέ Χριστόφορε, η Κύπρος και η Βουλή των Αντιπροσώπων θερμά σας ευχαριστούν, γιατί αναδείξατε την πατρίδα μας ανά το παγκόσμιο. Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε με την ίδια επιτυχία το λαμπρό επιστημονικό σας έργο”, κατέληξε ο κ. Ομήρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα