Η ΥΠΕΣ παραχώρησε 51 οικόπεδα αυτοστέγασης στην ελεύθερη Αμμόχωστο

20:32 12/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες συνεχίζει να στηρίζει τον προσφυγικό κόσμο και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ανέφερε ότι η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου στην εκδήλωση για παραχώρηση σε δικαιούχους εκτοπισθέντες 51 οικοπέδων αυτοστέγασης στην ευρύτερη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου.

«Αναγνωρίζοντας τη σημασία μιας ολοκληρωμένης στεγαστικής πολιτικής επιδιώκουμε μέσα από την εφαρμογή ενός στρατηγικού και πολυεπίπεδου σχεδιασμού να αντιμετωπίσουμε τις στεγαστικές ανάγκες των πολιτών. Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, όχι μόνο δεν

αφαιρεί αλλά ενισχύει την υποχρέωση του κράτους να σταθεί δίπλα στον πολίτη με στοχευόμενες κοινωνικές πολιτικές και ως Κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση», είπε.

Ανέφερε ότι θα παραχωρηθούν συγκεκριμένα 34 από τα 48 οικόπεδα στη Φάση Ν στην Άχνα, 10 οικόπεδα στο Δήμο Παραλιμνίου, καθώς και 2 οικόπεδα σε υφιστάμενους διαχωρισμούς στο Λιοπέτρι, 3 στη Σωτήρα και 2 στην Αυγόρου.

Στις περιοχές που σήμερα παραχωρούνται τα 51 νέα οικόπεδα έχουν ήδη διαχωριστεί και παραχωρηθεί 1.860 συνολικά οικόπεδα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ήδη αναπτυχθεί με την ανέγερση κατοικίας από τους δικαιούχους τους. Ταυτόχρονα, είναι ήδη διαθέσιμα άλλα 45 οικόπεδα σε υφιστάμενους οικισμούς, ενώ έχουν ετοιμαστεί και θα προωθηθούν για υλοποίηση, ανάλογα με τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν και τις οικονομικές δυνατότητες του Κράτους, 82 νέα οικόπεδα στο Λιοπέτρι και 50 στην Αυγόρου. Η παραχώρηση σήμερα των 51 οικοπέδων αυτοστέγασης είναι μια έμπρακτη απόδειξη της βούλησης της Κυβέρνησης για αποτελεσματική στήριξη του προσφυγικού κόσμου κατανοώντας τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

«Σήμερα αποδεικνύεται έναντι όλων σας η ειλικρίνεια των προθέσεων και δεσμεύσεων μας. Αυτή η Κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της τον εκσυγχρονισμό και την υλοποίηση μιας αναθεωρημένης στεγαστικής πολιτικής, μιας στεγαστικής πολιτικής η οποία θα αντιμετωπίζει όσο γίνεται πιο συγκεκριμένα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που επέφερε η τουρκική εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή στον προσφυγικό κόσμο. Αυτή η στροφή σε μια στεγαστική πολιτική με κοινωνικό χαρακτήρα είναι συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης», είπε.

Είπε επίσης ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατέφερε η Κυβέρνηση να επιταχύνει τους ρυθμούς εργασίας μας, να υπερβεί τις διάφορες χρονοβόρες διαδικασίες και τα προβλήματα του παρελθόντος, έτσι που η βοήθεια προς τους πρόσφυγες να φτάνει όσο το δυνατό πιο έγκαιρα στον προορισμό της, παρά τα προβλήματα που απορρέουν από τη σοβαρή παγκόσμια οικονομική κρίση, που δυστυχώς επηρέασε και τον τόπο, και αναπόφευκτα το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος αυτοστέγασης. Η κ. Μαύρου σημείωσε την παραχώρηση 1.900 οικοπέδων για σκοπούς αυτοστέγασης, από τα οποία 388 έχουν ήδη διαχωριστεί, την ώρα που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ο διαχωρισμός των υπόλοιπων 1.512.

Είπε ότι μέχρι το τέλος του χρόνο

Keywords
Τυχαία Θέματα