Ιακώβου: Χωρίς μεγάλη πρόοδο οι συνομιλίες

14:22 25/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού συνεχίζονται, με αργούς ρυθμούς και χωρίς μεγάλη πρόοδο ανέφερε από την Πάφο ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου ο οποίος παρέστη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

«Αυτό σίγουρα μας ανησυχεί και επειδή άλλοι έβαλαν ένα όριο το μηνά Μάρτη για να αποφασίσει και να κάνει την έκθεσή του ο κ. Ντάουνερ, θα δούμε πως θα πάνε οι συνομιλίες. Πάντως δεν μπορώ να πω ότι με τα όσα έχουμε δει από την τουρκοκυπριακή πλευρά μπορούμε να έχουμε μεγάλη

αισιοδοξία», ανέφερε ο κ. Ιακώβου.

«Η δική μας πλευρά είναι παρούσα στις συνομιλίες ενεργά και πάντοτε έτεινε να συνεργαστεί αλλά αντιμετωπίζουμε μια πολύ στείρα προσέγγιση εν μέρους των Τουρκοκυπρίων», είπε ο κ. Ιακώβου.

Όσον αφορά το θέμα των αγνοουμένων ο κ. Ιακώβου είπε πως είναι ένα θέμα το οποίο έχει αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο. «Υπάρχει ένα θέμα, το θέμα της ταυτοποίησης μέσω του γενετικού υλικού του DNA και αυτό γινόταν μέχρι πρόσφατα από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας εκ μέρους της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων. Αυτοί οι δύο οργανισμοί είναι ανεξάρτητοι από την κυβέρνηση, δεν είναι μέρος της κυβέρνησης. Εμείς προσφέραμε καλές υπηρεσίες για να βρουν και να συνομολογήσουν ένα καινούργιο συμβόλαιο μιας καινούργιας σύμβασης εργασίας», σημείωσε ο κ. Ιακώβου.

«Ήταν εξαιρετικά δύσκολο, δεν τα έβρισκαν μεταξύ τους και γι’ αυτό είχαμε κάνει πολλές παρεμβάσεις και μάλιστα και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και τα τελευταία νέα που έχω είναι ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου έχει
αποφασίσει με πλειοψηφία να αποδεχθεί το προσχέδιο συμβολαίου το οποίο έχει προτείνει η ΔΕΑ. Ελπίζω ότι αύριο και τις επόμενες λίγες μέρες να υπογραφεί ένα καινούργιο συμβόλαιο που με τον τρόπο αυτό θα αρχίσουν και οι ταυτοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα