Ιδρύθηκε Κίνηση Νεοπροσληφθέντων Λιανικού Εμπορίου

20:15 26/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε συνέλευση στη Λεμεσό και εκπροσωπώντας 1.500 νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο, ιδρύθηκε η Κίνηση Νεοπροσληφθέντων Λιανικού Εμπορίου.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, στη συνέλευση λήφθηκε ομόφωνα η απόφαση «ότι εμείς, οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο θα προασπίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο το δικαίωμά μας στην εργασία».

«Σκοπός μας είναι η εξάλειψη της εργασιακής μας επισφάλειας που προέρχεται από την προσωρινότητα του υφιστάμενου ωραρίου. Ζητούμε από την κυβέρνηση να καταστήσει το δοκιμαστικό μέτρο της επέκτασης του ωραρίου μόνιμο μέτρο

της Κυπριακής Δημοκρατίας. Φιλοδοξούμε να εκπροσωπήσουμε περισσότερους από 1500 εργαζόμενους από όλους τους κλάδους του λιανικού εμπορίου, οι οποίοι προσελήφθησαν μετά τις αποφάσεις για διεύρυνση του ωραρίου», προστίθεται.

Η Κίνηση «προειδοποιεί όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες ότι θα αντιδρούμε σε παρεμβάσεις για τυχόν απόρριψη του μέτρου, καθώς αυτό σημαίνει ότι όλοι εμείς θα πάρουμε το δρόμο της απόλυσης και της μακρόχρονης ανεργίας».

Η Κίνηση έχει εκλέξει 7μελή επιτροπή, η οποία θα αντιπροσωπεύει τους νεοπροσληφθέντες στα αρμόδια όργανα. Εκπρόσωπος της Επιτροπής είναι η Νικολέττα Ππουλλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα