Ικανοποιημένος ο Αντώνης Σαμαράς για τις αποφάσεις σχετικά με την Ελλάδα

17:58 14/12/2012 - Πηγή: OnlyCY


Πλήρως ικανοποιημένος δηλώνει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς για τις αποφάσεις που λήφθηκαν στις Βρυξέλλες σχετικά με την επόμενη δόση, ενώ όπως είπε στρέφει τώρα όλη την προσοχή του αλλά και της κυβένησης στην επόμενη μερα και στην επίτευξη του στόχου για την άμεση έξοδο από το τούνελ της ύφεσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς

συναντήθηκε σήμερα με τον Επίπτροπο για θέματα ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια με τον οποίο συζήτησε θέματα του ΕΣΠΑ, θέματα επενδύσεων και αποκρατικοποιήσεων, ενώ τη Δευτέρα το πρωι θα συναντηθεί στην Αθήνα με τους επικεφαλής όλων των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών. Αντίκειμενο, όπως είπε, αυτής της συνάντηση είναι η διεύρυνση των επενδύσεων, νέες θέσεις εργασίας, θα σκοτώσουμε την οποιαδήποτε γραφειοκρατία αντιπαλεύεται μία τέτοια θετική προοτπική, ανέφερε ο κ. Σαμαρας.

Σύμφωνα με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, η Ελλάδα έχει μπει σε μία φάση όπου περνάμε στην απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας. Χωρίς μία τέτοια γόνιμη προϋπόθεση δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη και αντί να ξεκινήσουμε με φόρα θα μας πάρει η κατηφόρα σε σημείο που δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ποτέ, τόνισε.

Αναφερόμενος στην τραπεζική ενοποίηση ο κ. Σαμαράς είπε ότι με τη σύσταση του ενιαίου εποπτκού μηχανισμού,οι τράπεζες θα ελέγχονται σε κεντρικό επίπεδο και συντονισμένα. Θα ανοίξει τον δρόμο για να χωριστούν οι τράπεζες από τα δημοσιονομικά των χωρών ώστε το χρέος να μην παρασύρει τις τράπεζες και μία αποδυνάμωση των τραπεζών να μην παρασύρει τα δημοσιονομικά των χωρών μελών, προσθεσε, επισημαίνοντας ότι εάν συμβεί αυτό τότε θα μπορούν οι τράπεζες να ανακεφαλαιοποιούνται και να εξυγιαίνονται από τον κεντρικό μηχανισμό στήριξης χωρίς να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι. Οταν αυτό συμβεί και η Ελλάδα θα μπορεί να ενταχθεί σε αυτό το σύστημα και θα είναι 50 δισ. ευρώ που θα μειωθεί το ελληνικό χρέος.

Για την απόφαση του Εurogroup για την Ελλάδα, είπε ότι στο περιθώριο της Συνόδου όλοι οι ηγέτες και κοινοτικοί αξιωματούχοι εκφράστηκαν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο για τις προσπάθειες της κυβέρνησης από τη μία αλλά κυρίως για τις θυσίες της χώρας μας και του λαού. Μάλιστα, ο Πορτογάλλος πρωθυπουργός ανέφερε χθες επίσημα στο Συμβούλιο ότι η ευνοϊκή τροπή που έχει πάρει η υπόθεση Ελλάδα έχει επηρεάσει θετικά και τα σπρέντ του πορτογαλικού δανεισμού.

Εμείς καταφέραμε να παραμείνουμε μέσα στο ευρώ την ώρα που πολλοί είχαν το ευρώ ξεγραμένο και επιστροφή στη δραχμή βέβαιη, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με τον οποίο η εκταμίευση της δόσης θα επηρεάσει τη ζωή όλων μας. Θα φρενάρουμε την ύφεση, θα δοθούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης,θα σταματήσει η κατάρρευση, θα αλλάξει η ψυχολογία και θα δοθεί η ελπίδα στα νέα παιδιά, είπε.

Ο κ. Σαμαράς καταφέρθηκε κατά της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι λέγανε πως ότι δεν θα πάρουμε τη δόση, την πήραμε, έλεγαν ότι δεν θα μείνει τίποτα στην Ελλάδα, αλλα αποδείχθηκε ότι το 80% της δόσης μένει στην χώρα. Πετύχαμε μεγαλύτερη περικοπή χρέους, χρεολυσίων, επιστροφή κεφαλαιακών κερδών, μία περίοδο χάριτος που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ, είπε, ενώ η Αργεντινή με μικρότερο χρέος χρεοκόπησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα