Ικανοποίηση για τις τιμές των φρούτων, δυσαρέσκεια για την κυβερνητική χορηγία

14:38 17/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΖΩ) εκφράζει ικανοποίηση επειδή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, ένα χρόνο μετά την εκδήλωση που πραγματοποίησε έξω από το Υπουργείο Εμπορίου, πωλώντας φρούτα εποχής και λαχανικά σε τιμές Παρισιού, που ήταν υποπολλαπλάσιες από τις τιμές στην κυπριακή αγορά, οι τιμές των οπωροκηπευτικών αυτών φέτος είναι ακόμα πιο μειωμένες σε σύγκριση με τη μείωση που επέφερε η εκδήλωση και πλησιάζουν τις τιμές του Παρισιού.

Οι τιμές των κερασιών που πέρσι ήταν 7,90-11,00 ευρώ φέτος είναι 2,95-3,95 ευρώ, των δε χρυσομήλων από 5-6 ευρώ

που ήταν πέρσι, είναι φέτος 2,95 ευρώ, σημειώνει ηΈνωση, προσθέτοντας ότι «παρόμοια χαμηλές τιμές, λογικές θα λέγαμε, έχουν τα ροδάκινα, οι φράουλες και άλλα φρούτα».

Με την περσινή εκδήλωση η Ενωση κατάφερε να επηρεάσει την αγορά προς όφελος των καταναλωτών, γράφει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως αν ο τότε Υπουργός Εμπορίου «είχε εισακούει την εισήγηση που του είχαμε κάνει, να οργανώνονται με πρωτοβουλία του πιο συχνά, γνήσιες λαϊκές αγορές, ο ανταγωνισμός θα λειτουργούσε και οι λιανικές φρούτων και λαχανικών θα ήταν όλο το χρόνο καλύτερες».

Η ΠΕΚΠΟΖΩ αναφέρει πως «ο τέως Υπουργός Αντώνης Πασχαλίδης και η υψηλών απολαβών και ωφελημάτων Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου του» για τη δράση υπέρ των καταναλωτών «μας τιμώρησαν μειώνοντας μας τη χορηγία από 20.000 ευρώ σε 17.000 ευρώ και ακόμα περισσότερο φέτος σε 14.000 ευρώ».

Καταλήγοντας η Ενωση διατυπώνει τη θέση ότι «η Κυβέρνηση της δίκαιης κοινωνίας, ασκώντας κατάφορη δυσμενή διάκριση σε βάρος της Οργάνωσης μας, κατανέμει τη χορηγία σε δύο οργανώσεις με αναλογία 5 ή και 6 προς 1».

Keywords
Τυχαία Θέματα