Ικανοποίηση ΟΕΛΜΕΚ για αποδέσμευση κονδυλίου για προαγωγές στην Μέση Εκπαίδευση

15:30 18/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΟΕΛΜΕΚ σε ανακοίνωση της εκφράζει ικανοποίηση της για την απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, που αποδέσμευσε χθες το σχετικό κονδύλι και θα ισχύσουν κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου 2013, οι 26 προαγωγές στη Μέση Εκπαίδευση (Β.Δ.Α. και Β.Δ.), που είχαν παγοποιηθεί λόγω της σχετικής απόφασης της Βουλής.

Συγκεκριμένα, εκφράζει την ικανοποίησή της προς

τους Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών Κυριάκο Κενεβέζο και Χάρη Γεωργιάδη, το Υπουργικό Συμβούλιο και την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Τονίζει όμως ότι με την παραπάνω θετική εξέλιξη δεν επιλύεται το πρόβλημα της διοικητικής υποστελέχωσης των σχολείων.

Αντίθετα, σημειώνει, με τις συνεχείς αφυπηρετήσεις, αυτό οξύνεται, με αποτέλεσμα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα σ’ ό, τι αφορά την εύρυθμη και αποτελεσματική διοικητική και παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων.

Αναφέρει ότι ενώ έχει παγοποιηθεί η διαδικασία προαγωγής για 136 θέσεις Βοηθών Διευθυντών, αυτή τη στιγμή λόγω των αφυπηρετήσεων ο αριθμός έχει ξεπεράσει τους 180 (από τους οποίους οι εφτά μάλιστα είναι Διευθυντές).

Επιπρόσθετα, λόγω της παγοποίησης, μεγάλος αριθμός έκτακτων και συμβασιούχων καθηγητών, παρά την αποκοπή μισθού που έγινε από τους εκπαιδευτικούς για να μη μείνουν αδιόριστοι, κινδυνεύουν να παραμένουν αδιόριστοι.

“Με αυτά τα δεδομένα, απευθύνουμε ύστατη έκκληση σε Κυβέρνηση και Βουλή να δρομολογήσουν τη διαδικασία αποπαγοποίησης και των υπόλοιπων θέσεων ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν πλήρως στελεχωμένα χωρίς προβλήματα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα