Ικανοποιητική η λειτουργία της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Λάρνακας

14:32 2/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και λειτουργεί κατά τρόπο που να ικανοποιεί τους ανήλικους ασθενείς και τους κηδεμόνες τους, δηλώνει ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Λάρνακας Ευάγγελος Ευαγγέλου.

Σε συνάντηση του με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού Λάρνακας, με επικεφαλής της Πρόεδρό της Σκεύη Κουκουμά, που επισκέφθηκε χθες την παιδιατρική κλινική με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, ο Διευθυντής νοσοκομείου είπε επίσης

ότι αρκετές από τις κλίνες της παιδιατρικής είναι πεπαλαιωμένες, προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε στη διαδικασία προκήρυξης προσφορών» για την αντικατάσταση τους με νέες σύγχρονες κλίνες.

Ο κ. Ευαγγέλου αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος προς τα παιδιά που νοσηλεύονται στην κλινική με τη «φιλοτέχνηση» ή εικονογράφηση των τοίχων της κλινικής με διάφορες εικόνες από παιδικά παραμυθάκια.

Την εικονογράφηση έκαναν κατά κύριο λόγο μια ζωγράφος της οποίας το παιδί νοσηλεύτηκε στην κλινική και μια νοσηλεύτρια.

Η κ. Κουκουμά, ζήτησε όπως η Επιτροπή ενημερωθεί για τις συνθήκες νοσηλείας των παιδιών και τις ανάγκες του παιδιατρικού τμήματος, τους σχολιάτρους και τους παιδιάτρους των εξωτερικών ιατρείων, σημειώνοντας ότι κρίναμε πως καθηκόντως την 1η Ιουλίου έπρεπε να επισκεφθούμε διάφορους χώρους που σχετίζονται με την ευημερία των παιδιών και να διαβιβάσουμε τα αισθήματα αγάπης, τη στήριξη ή και τη συμπόνια μας.

Ο κ. Ευαγγέλου εξέφρασε έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο το Υπουργείο Οικονομικών να παγώσει την επέκταση του Νοσοκομείου Λάρνακας, που βρίσκεται στο στάδιο της προκήρυξης προσφορών.

Αναφέροντας ότι υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλι στον Προϋπολογισμό του 2012 για το έργο, είπε πως η επέκταση του νοσοκομείου Λάρνακας είναι έργο ζωής ή θανάτου.

Εξήγησε πως με την επέκταση θα αποσυμφορηθούν οι κλινικές και θα βελτιωθούν οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών. Ο κ. Ευαγγέλου είπε ακόμα πως το Νοσοκομείο Λάρνακας, με την αύξηση της ροής ασθενών τόσο των προερχόμενων από την ΕΕ όσο και από τρίτες χώρες, κτηριακά έχει ξεπεράσει το όριο των δυνατοτήτων του.

Στα παιδάκια της παιδιατρικής, όπως και στα 51 παιδιά του Ειδικού Σχολείου Αγιος Σπυρίδωνας μοιράστηκαν δωράκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα