Ισχυρή έκρηξη στο αεροδρόμιο του Πεκίνου

01:24 21/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 6:30 μ.μ. τοπική ώρα (10:30 GMT) στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου στο χώρο αφίξεων υπ’ αριθμόν τρία. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος πίσω από την έκρηξη

φέρεται να είναι ο 33χρονος Τζι Τζονγκχίνγκ από την επαρχία της Σανγκντόνγκ, ο οποίος τραυματίστηκε, ενώ -σύμφωνα με ανθρώπους του αεροδρομίου- δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί και το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά μετά την έκρηξη, κάτι που επιβεβαιώνει και η αστυνομία, η οποία ανέφερε πως ο ύποπτος βομβιστής έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η κρατική ραδιοτηλεόραση China Central Television μετέδωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε μόλις μερικά μέτρα έξω από την πόρτα απ΄όπου βγαίνουν οι επιβάτες διεθνών πτήσεων αφού παραλάβουν τις αποσκευές τους

Στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο φαίνεται ένας άνδρας σε αναπηρικό καροτσάκι να κουνά τα χέρια του στον αέρα κρατώντας ένα λευκό αντικείμενο στο ένα χέρι. Με βάση διεθνή μέσα, ο άνδρας αυτός ο άνδρας είναι ο ύποπτος Τζι Τζονγκχίνγκ, ο οποίος πυροδότησε ένα πακέτο μαύρο μπαρούτι που χρησιμοποιείται για τα πυροτεχνήματα λίγο έξω από την έξοδο των αφίξεων. Μάλιστα, πριν πυροδοτήσει τη συσκευή, άρχισε να φωνάζει δυνατά σε μια προφανή προσπάθεια να προσελκύσει την προσοχή.

Εν τω μεταξύ, ο Γιίφαν Ζανγκ, ο οποίος είναι πρώην δημοσιογράφος, δημοσίευσε στο προφίλ του στο Twitter ότι ο 33χρονος μέσα από αυτή την έκρηξη θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τον βάναυσο ξυλοδαρμό που φέρεται να υπέστη παλαιότερα από την αστυνομία και είναι η αιτία που τον άφησε ανάπηρο.

Να σημειωθεί πως ορισμένοι Κινέζοι που δεν καταφέρνουν να κερδίσουν αποζημίωση για παράπονα έχουν καταφύγει και στο παρελθόν σε παρόμοια μέτρα, περιλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων, αλλά τέτοια περιστατικά είναι σπάνια εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια και το κίνητρο σε αυτή την υπόθεση δεν είναι ακόμα γνωστό. Τέλος αξίζει να προστεθεί πως η απόκτηση εκρηκτικών είναι σχετικά εύκολη στην Κίνα, πατρίδα των μεγαλύτερων βιομηχανιών μεταλλευμάτων και πυροτεχνημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα