Ιζτζιάν: O Έρογλου ‘ανατίναξε’ τις διαπραγματεύσεις με την αδιαλλαξία του

15:02 7/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του τ/κ κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιζτζιάν, ο οποίος εκφράζει την άποψη ότι ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου «ανατίναξε τη διαπραγματευτική διαδικασία με τις αδιάλλακτες και διαχωριστικές πολιτικές του» προβάλλει ο τ/κ Τύπος.

Σύμφωνα με επισκόπηση του τ/κ Τύπου του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Δημοκρατίας, η εφημερίδα «Κίπρις» γράφει ότι ο κ. Ιζτζιάν χαρακτήρισε

ως «απαράδεκτο» το γεγονός ότι τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση συνολικής λύσης στην Κύπρο, εκφράζοντας την άποψη ότι πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία από το σημείο όπου σταμάτησε με στόχο την εξεύρεση λύσης σύντομα.

Ο Τ/κ ηγέτης, αναφέρει ο κ. Ιζτζιάν σύμφωνα με την εφημερίδα «ανατίναξε τη διαπραγματευτική διαδικασία με τις αδιάλλακτες και διαχωριστικές πολιτικές του» από τότε που ανέλαβε.  Ασκησε κριτική εναντίον του κ. Ερογλου ότι προσπαθεί να οδηγήσει τους Τ/κ σε νέες περιπέτειες και τέλματα με τις πολιτικές του που προωθούν την διχοτόμηση και την αναγνώριση.

Επιχειρηματολόγησε ότι οι διχοτομικές πολιτικές του κ. Ερογλου και του κυβερνητικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Αγκυρας «τροφοδοτούν τους εθνικιστικούς, σοβινιστικούς κύκλους ενάντια στη λύση» της ε/κ πλευράς. Ανέφερε ότι οι κύκλοι που ευνοούν το status quo και στις δυο πλευρές και οι ξένες δυνάμεις παίζουν ένα ‘βρώμικο’ παιχνίδι για να καταστήσουν τη μη λύση και τη διχοτόμηση στην Κύπρο ως παντοτινές καταστάσεις.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις ε/κ και τ/κ πρέπει να διενεργήσουν κοινό αγώνα για μια ομοσπονδιακή λύση σύντομα.

Το κογκρέσο του κόμματος Εθνικής Ενότητας και οι προσπάθειες για άλλες «τεχνητές» ατζέντες γίνονται για να αποσπαστεί η προσοχή μακριά από το Κυπριακό, ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα