Και οι Οικολόγοι ζητούν το προσωρινό κλείσιμο οδοφραγμάτων

12:43 2/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η προκλητική απαγωγή των τριών αστυνομικών και η επίδειξη δύναμης των Τουρκοκυπρίων κατοχικών ηγετών πρέπει να τύχει δυναμικής απάντησης.

Είναι φανερό ότι οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάσταση Κύπρου και Ελλάδας, κλιμακώνουν μια πολιτική προκλήσεων στην Κύπρο και στο Αιγαίο. Η απάντηση στις

προκλήσεις δεν μπορεί να είναι υποτονική και αδύναμη γιατί οδηγεί σε αποθράσυνση και καθολική ρήξη. Η ιστορία διδάσκει ότι μόνο η πρόταξη αποφασιστικής αντίδρασης είναι το καλύτερο φάρμακο στην προκλητικότητα.

Δεδομένης της παθητικής αντίδρασης των Ηνωμένων Εθνών – που δυο μέρες μετά ακόμα να καταδικάσουν την επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων του Αττίλα στην νεκρή ζώνη – δεν απομένει άλλη αντίδραση από το προσωρινό κλείσιμο των οδοφραγμάτων μέχρι την απελευθέρωση των τριών αστυνομικών.

Παράλληλα, είναι ευθύνη των Ηνωμένων Εθνών επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ελέγξουν την γραμμή αντιπαράταξης. Η στάση των δυνάμεων της UNFICYP πρέπει να καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα