Καρογιάν: Χρειάζονται λαοί οπλισμένοι με ηθικά όπλα για να κερδηθεί μια μάχη

20:23 26/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το μήνυμα ότι κάθε μάχη για να κερδηθεί χρειάζονται λαοί οπλισμένοι με ηθικά όπλα, αρχές, αξίες και ιδανικά, έστειλε απόψε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, αναφερόμενος στον «οικονομικό πόλεμο» που βιώνει η ανθρωπότητα.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, που διοργάνωσε το Σωματείο «Ομόνοια» Αραδίππου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν είπε ότι το έπος του 1940 αποτελεί πρότυπο

αγώνων αντίστασης και διαχρονικής υπεράσπισης αρχών και αξιών και πρότυπο επίσης εθνικής αξιοπρέπειας και περηφάνιας.

Η ελευθερία, είπε ο Μάριος Καρογιάν, είναι και σήμερα το ζητούμενο της Κύπρου και του λαού της, όπως επίσης και η διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που η διεθνής κοινότητα έχει συνυπογράψει.

Είπε ακόμα ότι οι σημερινοί δύσκολοι καιροί και τα σημερινά κρίσιμα προβλήματα επιβάλλουν μια επικαιροποίηση του νοήματος, των μηνυμάτων και των διδαγμάτων του ηρωικού Έπους του 1940.

«Σήμερα, βιώνουμε έναν άλλο πόλεμο. Έναν οικονομικό πόλεμο. Όμως, κάθε πόλεμος, κάθε μάχη για να κερδηθούν χρειάζονται λαούς οπλισμένους κυρίως με ηθικά όπλα, με αρχές, αξίες και ιδανικά που καθοδηγούν προς ανώτερα επίπεδα πολιτισμού και ευημερίας», ανέφερε.

Ο κυπριακός Ελληνισμός, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, και ολόκληρος ο Ελληνισμός, αλλά και αρκετά κράτη και λαοί της Ευρώπης, βιώνουν ήδη τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Η φτώχεια, η ανέχεια και η δυστυχία κτυπούν την πόρτα  πολλών εκατομμυρίων πολιτών κυρίως σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου, ανέφερε, προσθέτοντας πως η οικονομική ανισότητα που χαρακτηρίζει το διεθνές οικονομικό σύστημα, η αχαλίνωτη κερδοσκοπία, οι σκληροί οικονομικοί ανταγωνισμοί έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια την Ευρώπη και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα φαύλο κύκλο και σε μια επιταχυνόμενη  καθοδική πορεία του βιοτικού επιπέδου πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στην ομιλία του ο κ. Καρογιάν αναφέρθηκε στην αντίσταση του Ελληνισμού στο χιτλεροφασισμό και στη συμμετοχή του κυπριακού ελληνισμού στις συμμαχικές δυνάμεις που πολέμησαν στην Ελλάδα, την υπόλοιπη Ευρώπη και τη Βόρειο Αφρική.

Keywords
Τυχαία Θέματα