Κάρογιαν: Πολλά είναι αυτά, που πρέπει να γίνουν άμεσα

11:18 24/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τώρα μπροστά στους κινδύνους που έχει η πατρίδα μας αυτό που προέχει είναι να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε συνθήκες τέτοιες που να υπάρξει ενότητα, να υπάρξει συνοχή, να υπάρξει κοινή συστράτευση για να μπορέσουμε όλοι μας να φανούμε αντάξιοι και της ιστορίας αλλά και των προσδοκιών του λαού μας, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του στην Λευκωσία.

Ο κ. Καρογιάν προσήλθε στο Δημοτικό Σχολείο Δασουπόλεως Κέντρο Β΄ στον Στρόβολο στις 10:15, συνοδευόμενος από την σύζυγο του

Ροντίκα και στελέχη του ΔΗΚΟ, και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Σε αυτή την φάση, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, “στόχος όλων από την επομένη πρέπει να είναι να διαμορφωθούν συνθήκες, να αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, να διαμορφώσουμε συνθήκες έτσι που να στηρίξουμε τον αγώνα μας για απελευθέρωση της πατρίδας για αποκατάσταση των δικαίων και των δικαιωμάτων μας και επιπρόσθετα να διαμορφώσουμε συνθήκες έτσι που οι πολίτες να ξαναβρούν και την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία τους και ως κράτος βέβαια”.

Σήμερα, σημείωσε, ολοκληρώνεται μια πολύμηνη προεκλογική εκστρατεία. “Τέθηκαν από όλους και τα επιχειρήματα και οι θέσεις και οι απόψεις και οι εισηγήσεις για την παραπέρα πορεία του τόπου μας”, πρόσθεσε.

Σήμερα, συνέχισε, ο κυπριακός λαός με συλλογική ευθύνη αποφασίζει για το μέλλον του, σήμερα όλοι μας αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας αλλά και των επόμενων γενεών.

“Πολλές είναι οι προκλήσεις, πολλοί είναι οι κίνδυνοι. Πολλά είναι αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα, πολλά είναι τα προστάγματα αυτής της περιόδου και αναμφίβολα χρειάζεται συλλογικότητα, χρειάζεται συνέργεια, χρειάζεται συλλογική ευθύνη. Τα λόγια περισσεύουν. Εξάλλου ότι είχε να λεχθεί έχει λεχθεί”, είπε.

Ευχήθηκε “μέσα σε αυτές τις συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί να πρυτανεύσει το συλλογικό αίσθημα ευθύνης. Δεν είναι η ώρα για αντιπαλότητες, δεν είναι η ώρα για συγκρούσεις, δεν είναι η ώρα για αλόγιστες αντιθέσεις, τώρα είναι η ώρα των συνθέσεων, τώρα είναι η ώρα της συλλογικής βούλησης να πάει ο τόπος μπροστά”.

“Ελπίζω και εύχομαι η αυριανή ημέρα να είναι τέτοια που να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο. Ελπίζω και εύχομαι, η σύνεση πρέπει να πρυτανεύσει από όλους μας, την επομένη να είναι τέτοια για να μπορέσει πράγματι η Κύπρος να είναι ξανά μια αξιόπιστη χώρα, να μπορέσουν οι πολίτες να ξαναανακτήσουν την εμπιστοσύνη προς το κράτος και ταυτόχρονα να αντιμετωπιστούν καίρια τα οικονομικά προβλήματα αυτά που θα τερματίσουν όλα αυτά που βιώσαμε και βιώνουμε”.

Θέλω να ευχηθώ, συνέχισε, καλή ψήφο σε όλους τους πολίτες, η δημοκρατία και πάλι λειτουργεί.

“Εύχομαι και ελπίζω από αύριο η βούληση και θέληση του λαού να είναι εκείνη που θα δώσει το στίγμα ότι οι πολίτες έχουν ικανοποιήσει τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο αύριο. Εύχομαι κάθε καλό”, κατέληξε ο κ. Καρογιάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα