Κάρογιαν:”Ιστορική” η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ να στηρίξει Αναστασιάδη στις προεδρικές

16:58 28/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν χαρακτήρισε σήμερα “ιστορική” την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να στηρίξει την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές του 2013.

“Επιβεβαιώνοντας την ικανότητά του να αίρεται στο ύψος των περιστάσεων

και να σφυρηλατεί την ενότητά του, το ΔΗ.ΚΟ. έλαβε χθες, με τη σύμφωνη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας της Κεντρικής του Επιτροπής, μια ιστορική πράγματι απόφαση: Να ξεπεράσει τους διχασμούς του παρελθόντος, δημιουργώντας τις πολιτικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση που με εθνική συνεννόηση και παλλαϊκή στήριξη θα διασφαλίσει τη σωτηρία της πατρίδας και του μέλλοντος της νέας γενιάς”, είπε.

Ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας που η απόφαση συνεργασίας μεταξύ δυο κομμάτων για την από κοινού υποστήριξη υποψηφίου προέδρου αποτελεί προϊόν μιας συνειδητής επεξεργασμένης προγραμματικής σύγκλισης με σχέδιο διακυβέρνησης δεσμευτικό για τους πολιτικούς εταίρους και με κύριο στόχο, όχι την άρση των επιμέρους ιδεολογικών διαφορών, αλλά τη συστράτευση πάνω σε εθνικές προτεραιότητες εκτάκτου ανάγκης. Από μόνο του αυτό το γεγονός, ανέφερε, αποτελεί τομή στα πολιτικά μας πράγματα.

Αποκλείει, συνέχισε, τη μετατροπή των πολιτικών συνεργασιών σε παζάρια ανταλλαγμάτων άνευ αρχών και στρατηγικού περιεχομένου μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου και δίνει την ευκαιρία στον κυπριακό λαό να αξιολογήσει, να κρίνει και να συγκρίνει στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να προσέλθει στις κάλπες, τις εναλλακτικές λύσεις που του προτείνονται για την πορεία της πατρίδας.

Ακόμα περισσότερο, είπε, αποτρέπει τον κίνδυνο μιας πολυδιάσπασης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, σε μια στιγμή που μια τέτοια διάσπαση θα ήταν ολέθρια εξέλιξη προ της ανάγκης να συγκροτηθεί ένα αρραγές εσωτερικό εθνικό μέτωπο και να σχηματιστεί ένας αξιόπιστος και συνεκτικός συνασπισμός εξουσίας ικανός να θέσει σε άμεση εφαρμογή ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης.

“Άλλωστε, προ των απειλών που στρέφονται κατά της ίδιας της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κοινωνίας και οικονομίας, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές και προγραμματικές παραλλαγές. Υπάρχει στην πραγματικότητα μια διαζευκτική επιλογή: Η επιλογή του δογματισμού, του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού που ωραιοποιεί τις καταστάσεις τρέφει αυταπάτες και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και αναθεωρήσεις του τρόπου διακυβέρνησης και ανάπτυξης. Και η επιλογή του δύσκολου δρόμου της ευθύνης, του ρεαλισμού και της οργανωμένης ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας, που λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους, εφαρμόζει στρατηγικές που χωρίς να χαϊδεύουν αυτιά, προετοιμάζουν με συνέπεια και συνέχεια μια νέα εποχή βιώσιμης και ανταγωνιστικής ευημερίας”, πρόσθεσε.

Αυτό είναι άλλωστε, είπε, και το μεγάλο διακύβευμα των πιο κρίσιμων προεδρικών εκλογών στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γιατί

Keywords
Τυχαία Θέματα