Καταστάσεις όπως αυτή με την Τράπζονσπορ θα λυθούν με τη λύση του Κυπριακού, δηλώνει ο Ταλάτ

15:36 22/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Πράγματα που μπορούν να γίνουν στην αεροπλοϊα», χαρακτήρισε ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ την απευθείας πτήση του αεροσκάφους που μετέφερε την ομάδα της Τραπεζούντας στη Λάρνακα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ταλάτ πρόσθεσε ότι αυτές οι «παραξενιές» που προέρχονται από το Κυπριακό θα αρθούν με τη λύση του προβλήματος. Απέδωσε δε τη μεγάλη έκταση που πήρε το ζήτημα στην πικρία που έχουν οι Τ/κ. «Η Τουρκία που δεν αναγνωρίζει τη νότια Κύπρο,

με αυτή τη χώρα συνεργάζεται σε επίπεδο ομάδων και αθλητισμού και κάποτε είναι στη δύσκολη θέση να απομονώσει από τις δραστηριότητες τους Τ/κ. Ιδού, αυτό τσακίζει τους Τ/κ».

Όλα αυτά δείχνουν για ακόμη μία φορά, σημείωσε, ότι η λύση του Κυπριακού είναι αναγκαία.

Ο κ. Ταλάτ συμμετείχε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα όπου αναφέρθηκε και στο φυσικό αέριο, λέγοντας είναι σωστή η εμπορική εκμετάλλευσή του μέσω της Τουρκίας, αλλά αυτό το εμποδίζει η πολιτική, σημειώνοντας ότι το φυσικό αέριο δεν έχει ακόμη επιδράσει θετικά στο Κυπριακό.

Για τις συνομιλίες, έκανε έκκληση να αρχίσουν χωρίς προϋποθέσεις, λέγοντας πως θέματα όπως το εδαφικό, η ασφάλεια και οι εγγυήσεις θα είναι στις συνομιλίες. Ο κ. Ταλάτ είπε πως από τη λύση στο εδαφικό δεν θα ωφεληθούν ίσα και οι δύο πλευρές, προσθέτοντας ότι την εποχή που ήταν ο ίδιος συνομιλητής, με τον Πρόεδρο Χριστόφια συμφώνησαν στην πτυχή του χάρτη και ύστερα το άφησαν, προσθέτοντας ότι και στην εποχή του Ντερβίς Έρογλου ο ΓΓ του ΟΗΕ αποδέχθηκε αυτό το θέμα, αλλά η ε/κ πλευρά θέτοντας ως προτεραιότητα αυτό το θέμα (των Βαρωσίων) κατέβαλε προσπάθεια «να σπάσει το παιχνίδι».

Το εδαφικό θα συζητηθεί σίγουρα, αλλά να φέρνεις σήμερα το θέμα του χάρτη στην ατζέντα είναι αδικία για τους Τ/κ, σύμφωνα με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Αναφερόμενος στον «υπουργό εξωτερικών» και πρώην σύμβουλό του για το Κυπριακό, Οζντίλ Ναμί, ο κ. Ταλάτ είπε ότι είναι ένα άτομο που ξέρει πολύ καλά τα ΗΕ και την ε/κ πλευρά και είναι γνωστός ο ίδιος για τη βούλησή του για λύση και σε αυτό το πλαίσιο θα έχει έναν πολύ θετικό ρόλο στη διαδικασία λύσης.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η παρέμβασή του για το σχηματισμό συνασπισμού ΡΤΚ-ΚΕΕ, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε ότι το θέμα εκείνο έκλεισε, η «κυβέρνηση» έγινε και δήλωσε ευτυχής για την περίοδο της νέας «διακυβέρνησης».

Όσον αφορά το αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος ή όχι για τις «προεδρικές εκλογές», απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς και δεν είναι σωστό να σκέφτεται κάτι τέτοιο από τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα