Καταστροφική θεωρεί τη συνταγή της Τρόικας η Ευρωβουλευτής Παπαδοπούλου

10:42 9/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Καταστροφική θεωρεί τη συνταγή της Τρόικας η Ευρωβουλευτής (ΔΗΚΟ και Σοσιαλιστών/ Δημοκρατών), Αντιγόνη Παπαδοπούλου, η οποία σε ομιλία της στους φοιτητές των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης ανέφερε ότι ο απεγκλωβισμός από την Τρόικα και το μνημόνιο θα πρέπει να αποτελέσει βασικό στόχο της στρατηγικής της Κυπριακής Δημοκρατίας για τους επόμενους μήνες.

Η κ. Παπαδοπούλου, ως εισηγήτρια

εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών, ανέφερε πως είναι σημαντικό οι πολίτες να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, ιδιαιτέρως δε αυτά που απορρέουν από την ευρωπαϊκή ιθαγένεια.

Στην Κύπρο, βασικά δικαιώματα όπως αυτά της ελεύθερης διακίνησης, της διαμονής και της εργασίας, παραβιάζονται λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής, δήλωσε η κ. Παπαδοπούλου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η ομιλία της Ευρωβουλευτού κινήθηκε σε τρεις άξονες: την οικονομική κρίση και το μνημόνιο, την ανάγκη για διεξαγωγή έρευνας και απόδοση ευθυνών για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών.

Αναφερόμενη στο μνημόνιο, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του θα είναι σοβαρές και ασήκωτες σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και κυρίως στην οικονομία του τόπου.

“Η συνταγή της Τρόικας είναι καταστροφική, όπως διαφάνηκε και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου”, είπε η κ. Παπαδοπούλου.

Όσον αφορά τη διεξαγωγή έρευνας και την απόδοση ευθυνών, η Ευρωβουλευτής δήλωσε πως συμφωνεί απολύτως ότι αυτά αποτελούν κλειδί για τα επόμενα βήματά μας και είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Κύπρου.

Η κ. Παπαδοπούλου υπενθύμισε πως πριν ένα έτος είχε επίσημα ζητήσει η ίδια τη διεξαγωγή έρευνας σε όλα τα επίπεδα και, απευθυνόμενη στο Γενικό Εισαγγελέα, είπε πως “η ανοχή και η ατιμωρησία μάς οδήγησε εδώ όπου φτάσαμε σήμερα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα