Κατσουρίδης: Απαράδεκτη η στάση των εργοδοτών για ΑΤΑ και προσαυξήσεις

14:42 1/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Επικεφαλής του Εκλογικού Επιτελείου του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά, Νίκος Κατσουρίδης, χαρακτήρισε ως απαράδεκτη τη στάση των εργοδοτών να προχωρήσουν σε μονομερή απόφαση για παγιοποίηση της ΑΤΑ και των προσαυξήσεων, αναφέροντας πως οι εργοδότες «προχώρησαν μονομερώς αγνοώντας και τη μεσολαβητική πρόταση της Υπουργού Εργασίας».

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη στήριξη μας στο δίκαιο αγώνα που κάνουν οι απεργοί οικοδόμοι εδώ και μια εβδομάδα σχεδόν»,

είπε ο κ. Κατσουρίδης και πρόσθεσε πως «ήδη οι οργανώσεις εργοδοτών πριν καν υπογραφεί μνημόνιο, πριν καν έχουμε εκλογή νέου Πρόεδρου, προχωρούν σε τέτοιες αυθαίρετες ενέργειες που υπονομεύουν την εργατική ειρήνη και διασαλεύουν την κοινωνική συνοχή, ενθαρρυμένοι κατά τη γνώμη μας από την στάση του κ. Νίκου Αναστασιάδη. Ας αναλογιστεί ο κάθε εργαζόμενος τι θα επισυμβεί αν παρ’ ελπίδα εκλεγεί ο κ. Αναστασιάδης», ανέφερε ο Επικεφαλής του Εκλογικού Επιτελείου του κ. Μαλά.

Ο κ. Κατσουρίδης ανέφερε πως «για κάθε άλλη περίπτωση μικρής ή μεγάλης ομάδας του πληθυσμού που διαμαρτύρεται ή έχει αιτήματα ο κ. Αναστασιάδης παίρνει θέση, ενώ αυτή τη στιγμή αποφεύγει να πει οτιδήποτε και τηρεί σιγήν ιχθύος για τον αγώνα αυτής την νευραλγικής ομάδας των εργαζομένων, που είναι οι οικοδόμοι».

«Η διαφύλαξη των δικαιωμάτων των οικοδομών και όλων των κλάδων των εργαζομένων, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικοδομικής βιομηχανίας περνούν μέσα από την εκλογή ενός νέου προσώπου, αξιόπιστου και σύγχρονου, συμπαραστάτη των εργαζομένων και του λαού, του Σταύρου Μαλά», κατέληξε ο κ. Κατσουρίδης.

The post Κατσουρίδης: Απαράδεκτη η στάση των εργοδοτών για ΑΤΑ και προσαυξήσεις appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα