Κατσουρίδης: Χωρίς ρευστότητα δεν θα υπάρξει ανάκαμψη

15:02 4/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Όσοι θεωρούν ότι τις επισφάλειες του τραπεζικού τομές τις προκάλεσε, κατά τρόπο αδιευκρίνιστο η Κεντρική Τράπεζα, απλώς αρνούνται την πραγματικότητα, ανέφερε σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος του επιτελείου του υποψηφίου Σταύρου Μαλά, Νίκος Κατσουρίδης, προσθέτοντας ότι «χωρίς αποκατάσταση της ρευστότητας, χωρίς την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας» και η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να στηριχτεί στην άρνηση της πραγματικότητας .

Η εξυγίανση

του χρηματοπιστωτικού τομέα πρέπει να γίνει κοινός στόχος όλων των πολιτικών δυνάμεων, ανέφερε ο κ. Κατσουρίδης, λέγοντας ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες. Επιπλέον, αφήνουν σκιές για ένα θεσμό του οποίου την ανεξαρτησία μέχρι πρότινος υποστήριζαν με πάθος. Ο θεσμός και ο προϊστάμενος του, είχε την ευθύνη είχε και την εξουσία».

Η προσπάθεια για δημιουργία σύγχυσης είναι εντελώς αντιπαραγωγική, συνέχισε, λέγοντας ότι αν θέλουμε να βοηθήσουμε την κυπριακή οικονομία, θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε κοινούς στόχους. Στόχους τους οποίους, είπε, έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει ο Σταύρος Μαλάς.

Την αναβάθμιση της τραπεζικής εποπτείας, εξήγησε, για να μην έχουμε επανάληψη των φαινομένων κερδοσκοπίας που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Την ενίσχυση, πρόσθεσε, του παραδοσιακού χαρακτήρα του χρηματοπιστωτικού συστήματος με έμφαση στην προσφορά κεφαλαίου για την πραγματική οικονομία και την απάμβλυνση του δανειακού βάρους που αντιμετωπίζουν σήμερα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Ας επικεντρωθούμε λοιπόν, κατέληξε, στα σημαντικά εκείνα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της οικονομίας του τόπου και ας αφήσουμε το θέμα του εντοπισμού των λαθών και των παραλείψεων στην τεχνοκρατική έρευνα που γίνεται αυτήν τη στιγμή από ανεξάρτητο οίκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατσουρίδης,katsouridis