Κενές 1,13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη Γερμανία

16:32 16/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας στη Γερμανία είναι κενές, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, καθώς η ανεργία στην κορυφαία ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε χαμηλά ιστορικά επίπεδα και οι εργοδότες διαμαρτύρονται για έλλειψη εξειδικευμένοι εργατικού δυναμικού.

Η έρευνα, που διενήργησε το ερευνητικό ινστιτούτο για την ομοσπονδιακή υπηρεσία απασχόλησης (IAB), κατέδειξε ότι συνολικά 1,13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας είναι κενές. Στην έρευνα συμμετείχαν γύρω στις 15.000 επιχειρήσεις από διαφορετικούς κλάδους.

Επίσης, την Πέμπτη, η ομοσπονδιακή

στατιστική υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι ο αριθμός των ατόμων σε ενεργό απασχόληση στη Γερμανία κατά το τέταρτο τρίμηνο ανήλθε στα 41,6 εκατομμύρια που είναι το υψηλότερο επίπεδο από την επανένωση της χώρας το 1990.

”Οι φόβοι σχετικά με μελλοντικές οικονομικές τάσεις δεν φαίνεται να επαληθεύονται στην αγορά εργασίας”, αναφέρει σε ανακοίνωση ο ερευνητής Alexander Kubis.

Η Γερμανία είναι η πολυπληθέστερη χώρα της Ευρώπης με πληθυσμό 81,8 εκατομμύρια.

Η Γερμανία εξέπληξε τους οικονομολόγους με την ανθεκτικότητά της στην κρίση χρέους της Ευρωζώνη, με την ανεργία να βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, που χαρακτηρίζονται συχνά στον γερμανικό Τύπο ως ένα ”θαύμα απασχόλησης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα