ΚΕΒΕ και τ/κ Επιμελητήριο επιθυμούν λύση του Κυπριακού

14:06 16/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο εκτιμούν «ακράδαντα πως μια συνολική λύση του Κυπριακού θα επιφέρει σημαντικά οφέλη σε όλους τους τομείς της οικονομίας και κατ’ επέκταση θα ενισχύσει την ευημερία όλων των Κυπρίων».

Σε κοινό τους ανακοινωθέν αναφέρουν ότι «το Κυπριακό δεν μπορεί πλέον να παραμένει άλυτο καθώς η κατάσταση αυτή δεν ωφελεί ούτε τους Ελληνοκύπριους ούτε και τους Τουρκοκύπριους και εκ τούτου

παροτρύνουμε τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να εντείνουν τις προσπάθειες τους για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης το συντομότερο δυνατό».

«Είναι η ειλικρινής μας πεποίθηση πως για να αντιμετωπιστούν οι φόβοι και ανησυχίες ολόκληρου του λαού και για να υπάρξει ανάμιξη του στην όλη διαδικασία, οι πολιτικές συνομιλίες θα πρέπει να υποστηριχθούν και να συμπληρωθούν μέσω της ενεργούς διαβούλευσης με τις επιχειρηματικές κοινότητες, τους κοινωνικούς εταίρους και την κοινωνία των πολιτών στο νησί», σημειώνουν τα Επιμελητήρια.

Τα δύο Επιμελητήρια στην κοινή τους ανακοίνωση «εκφράζουν τη δέσμευσή τους να συνεισφέρουν στη διαδικασία και είναι έτοιμα να στηρίξουν τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας».

Καταλήγοντας αναφέρουν ότι «μια συνολική λύση θα επιφέρει οικονομικά οφέλη και στις δύο κοινότητες ενώ η συνέχιση του σημερινού αδιεξόδου παρεμποδίζει τη βελτίωση της παρούσας οικονομικής κατάστασης».

Keywords
Τυχαία Θέματα