Κινεζικό ενδιαφέρον για το Ελ. Βενιζέλος

09:48 19/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ενδιαφέρον κινεζικών εταιριών προσελκύει η επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη.

Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι υποψήφιοι επενδυτές που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις που πρέπει να υλοποιήσει η χώρα στο πλαίσιο του μνημονίου προέρχονται από την Κίνα, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ

παρά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με περίπου 13 εκατ. επιβάτες το χρόνο, το διαχειρίζεται η γερμανική Hochtief AG , η οποία παράλληλα κατέχει και ποσοστό 40% σε αυτό.

Οι κινεζικές Shenzhen Airport και Friedmann Pacific Asset Management εξέφρασαν ενδιαφέρον για τα ποσοστά που κατέχουν τόσο η Hochtief, όσο και το ελληνικό Δημόσιο στον αερολιμένα, ανέφερε το υπουργείο.

“Η κοινοπραξία διαμορφώνει αυτή την περίοδο το επιχειρηματικό της σχέδιο και ετοιμάζεται για τη διαμόρφωση της πρότασης της”, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής των δύο εταιριών.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η Shenzen και η Friedmann θέλουν να μετατρέψουν το αεροδρόμιο της Αθήνας σε περιφερειακό κόμβο για τις αεροπορικές εταιρίες της ΝΑ Ασίας καθώς και να αναπτύξουν τις δραστηριότητες cargo και logistics.

Το Δημόσιο κατέχει ποσοστό 55% στο ΔΑΑ και σχεδιάζει να πουλήσει ποσοστό τουλάχιστον 30%. Η Hochtief, που ήθελε να πουλήσει το ποσοστό της στον ΔΑΑ, σταμάτησε προς το παρόν την αναζήτηση επενδυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα