Κίνηση από Αγκυρα αναμένει η Γαλλία για να άρει το βέτο σε ενταξιακό κεφάλαιο

08:07 21/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Γαλλία αναμένει από την Αγκυρα να προβεί σε χειρονομία ώστε να αρθεί το γαλλικό βέτο σε ενταξιακό κεφάλαιο στο διάλογο Τουρκίας-ΕΕ.

Αυτό δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, ύστερα από τη συνάντηση του Τούρκου Υπουργού αρμόδιου για Ευρωπαϊκά θέματα Εγκεμέν Μπαγίς με τον Γάλλο Υπουργό Bernard Cazeneuve την Τετάρτη στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, είδηση του οποίου μεταδίδει και το Ανατολού,

η Γαλλία αναμένει κάποια κίνηση από πλευράς Τουρκίας ειδικότερα στο θέμα της επιστροφής παράνομων μεταναστών στην Τουρκία.

Νωρίτερα μιλώντας σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Γάλλο Υπουργό, ο Μπαγίς ανέφερε ότι όχι μόνο η Γαλλία αλλά όλες οι χώρες της ΕΕ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή στην διαδικασία εναρμόνισης στην Τουρκία αλλά και στις ενέργειες που γίνονται για το θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Είπε ακόμη ότι πρόκειται για διαδικασία που θα οδηγήσει σε ειρήνη και ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας για όλους.

“Δεν υπάρχει καλός ή κακός τρομοκράτης. Ολες οι χώρες πρέπει να ενώσουν δυνάμεις και να δείξουν την ίδια αποφασιστικότητα για αντιμετώπιση του θέματος”, είπε ο Μπαγίς.

Ο Μπαγίς είχε το πρωί της Τετάρτης πρόγευμα εργασίας με τον ομόλογό του, ενώ στη συνέχεια είδε και τον διπλωματικό σύμβουλο του Προέδρου Ολάντ Paul-Jean Ortiz και τον σύμβουλο για θέματα ΕΕ Philippe Leglise-Costa.

Ο Μπαγίς συναντήθηκε ακόμη με τον Υπουργό Εσωτερικών με τον οποίο συζήτησε ειδικότερα θέματα που αφορούν το ΡΚΚ.
Στη συνέχεια είχε επαφές με το Σύνδεσμο Εβραϊκών οργανισμών στο Παρίσι CRIF και τα μέλη της ομάδας φιλίας Γαλλίας-Τουρκίας στην εθνοσυνέλευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα