Κοινή θέση στην έγκριση των προϋπολογισμών προωθεί ο Δήμαρχος Πάφου

15:55 24/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την επίτευξη συμφωνίας και κοινής θέσης στην έγκριση των προϋπολογισμών προωθεί ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας. Σύμφωνα με τον κ. Βέργα, η Διαχειριστική Επιτροπή του Δήμου Πάφου ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση των προϋπολογισμών, προωθεί ομόφωνη απόφαση ούτως ώστε να μην παρατηρηθούν οποιαδήποτε προβλήματα.
Ο κ. Βέργας σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ εξέφρασε την ικανοποίηση του που όλες οι δημοτικές ομάδες στο Δήμο Πάφου καταλήγουν σε κοινή

θέση σε σχέση με τον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2013 και έστειλε το μήνυμα ότι η πόλη της Πάφου θα πρέπει να βγει από την οικονομική κρίση. Η δημοτική αρχή, είπε, «καταβάλλει προσπάθεια να ισοσκελίσει τον κρατικό της προϋπολογισμό, αλλά και να έχει έναν προϋπολογισμό ανάπτυξης τέτοιο, που να προχωρήσει η πόλη μπροστά, μετά και την ανακήρυξη της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017».

Αναφερόμενος στον τακτικό προϋπολογισμό, σημείωσε ότι θα είναι ισοσκελισμένος, της τάξης των 21 εκατομμυρίων ευρώ. Είπε μάλιστα πως εισερχόμαστε σε περίοδο περισυλλογής και λιτότητας, αλλά ο δήμος θα εξακολουθήσει να λειτουργεί και να παράγει.
Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως με βάση το ύψος του τακτικού προϋπολογισμού αλλά και τις υφιστάμενες υποχρεώσεις, ο Δήμος Πάφου έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε νέους δανεισμό ύψους 10,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ήδη έχει εγκριθεί ένας κατάλογος έργων τα οποία είπε θα μπορούσαν να εκτελεστούν το 2013 με τη συνδρομή της πολιτείας, είπε τονίζοντας ότι δύο εκατομμύρια θα διατεθούν για έργα που έχουν σχέση με την ανάληψη του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017.
Σε σχέση με τα έργα που θα προωθήσει η δημοτική αρχή, ανέφερε πως το πρώτο έργο θα είναι η ανάπλαση του τερματικού κόμβου του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Λεμεσού. Το κόστος του έργου που έχει προεκτιμηθεί ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να αποτελέσει, όπως σημείωσε, τη σφραγίδα της μεγάλης επιτυχίας της πόλης να είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα έργα που προγραμματίζονται για την επόμενη χρονιά, ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε πως σε αυτά περιλαμβάνεται κονδύλι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για την έναρξη δύο πολεοδομικών έργων, της λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων και της γέφυρας της Βιοτεχνικής.
Στον τομέα των αθλητικών εγκαταστάσεων, πρόσθεσε, προβλέπεται η αναβάθμιση του Ιακώβειου Γυμναστηρίου και η δημιουργία Γηπέδων Αντισφαίρισης στα οικόπεδα Αχμέτ Ρασιήτ. Περιλαμβάνονται επίσης μελέτες αναπτυξιακών έργων και αναβάθμιση του δικτύου της υδατοπρομήθειας, αλλά και ποσό μισού εκατομμυρίου ευρώ για επίστρωση δρόμων με πρέμιξ.

Επίσης, γίνεται πρόνοια για την αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται η δημοτική βιβλιοθήκη και η συνέχιση των έργων για το νέο δημοτικό μέγαρο Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα