Κομισιόν: Το Εurogroup θα αποφασίσει αύριο την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα

14:14 12/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην εκτίμηση ότι το Εurogroup θα αποφασίσει αύριο την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 34,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, προέβη σήμερα ο εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Επιτρόπου για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το Ευρώ, Όλι Ρεν.

Απαντώντας σε ερώτηση  ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι χθες οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σε τηλεδιάσκεψη που είχαν έλαβαν υπόψη τα αποτελέσματα της

επαναγοράς ομολόγων και αύριο θα αποφασίσουν, υπογραμμίζοντας ότι: «αύριο περιμένουμε απόφαση εκταμίευσης της επόμενης δόσης, όπως έχει προγραμματιστεί».

Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι τεχνοκράτες της ομάδας εργασίας του Εurogroup, για προετοιμσαία της αυριανής συνεδρίασης.

Σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης, η απόκλιση από το στόχο που είχε τεθεί στις 26 Νοεμβρίου για τη μείωση του ελληνικού χρέους μέσω της επαναγοράς κινείται στο 1,29 δισ. ευρώ, ποσό που μπορεί να βρεθεί με διαφόρους τρόπος και το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αναμένεται να εμποδίσει τη λήψη οριστικής απόφασης στην αυριανή συνεδρίαση. Μάλιστα η εκτίμηση που εκφράζεται στις Βρυξέλλες είναι πως το ποσό της επόμενης δόσης θα σταλεί στην Ελλάδα την προσεχή Δευτέρα.

Το γεγονός ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε χθες βράδυ τα αποτελέσματα της επαναγοράς, αφήνει να εννοηθεί ότι ο διεθνής οργανισμός θα συναινέσει και στην εκταμίευση της επόμενης δόσης και θα συμμετάσχει στο ύψος που του αναλογεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα