Κόντρα Γαλλίας-Βρετανίας για οίκους αξιολόγησης

11:05 16/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Έντονη γαλλο-βρετανική διαμάχη έχει ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο με επίκεντρο τους οίκους αξιολόγησης.

Ο πρωθυπουργός  του Παρισιού, αλλά και ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας επέκριναν έντονα τους οίκους αξιολόγησης λέγοντας πως αντί να απειλούν τη Γαλλία με υποβάθμιση θα πρέπει πρώτα να εξετάσουν την κατάσταση της βρετανικής οικονομίας, προκαλώντας έτσι και την άμεση αντίδραση του Λονδίνου.

Ο Christian Noyer, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας

της Γαλλίας, υποστήριξε σε συνέντευξή του στην Le Telegramme de Brest πως οι αποφάσεις των οίκων αξιολόγησης στηρίζονται περισσότερο στην πολιτική και λιγότερο στην οικονομία . Υποβάθμιση (της Γαλλίας) δεν μου φαίνεται δικαιολογημένη, σε σχέση με τα οικονομικά θεμελιώδη. Διαφορετικά, θα πρέπει να ξεκινήσουν με την υποβάθμιση της Βρετανίας, η οποία έχει περισσότερα ελλείμματα, χρέος, πληθωρισμό, μικρότερη ανάπτυξη από εμάς και η πίστωσή της υποχωρεί , τόνισε ο Noyer.
Αντίστοιχη ήταν και η θέση του πρωθυπουργού Francois Fillon, ο οποίος δήλωσε ότι το υψηλό της χρέος και τα ελλείμματα δεν αναγνωρίζονται από τους οίκους αξιολόγησης. Υποβάθμιση της Γαλλίας δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία. Θα έπρεπε πρώτα να υποβαθμιστεί η Βρετανία η οποία έχει μεγαλύτερα ελλείμματα, μεγαλύτερο χρέος, υψηλότερο πληθωρισμό και μικρότερη ανάπτυξη από ότι στη Γαλλία όπου το χρέος μειώνεται δήλωσε κατά την διάρκεια επίσκεψής του στη Βραζιλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα