Κόρη του Ιωαννίδη: “Ο Γ. Εισαγγελέας οφείλει να οδηγήσει τον Χριστόφια ενώπιον της Δικαιοσύνης”

15:50 10/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η κόρη του πλοίαρχου Ιωαννίδη, Κυριακή ‘Υρια Ιωαννίδου, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Γενικός Εισαγγελέας οφείλει να οδηγήσει τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Αν και σήμερα (σ.σ χθες) το πρωί ανέβαινα τα σκαλιά του δικαστηρίου προετοιμασμένη για τα χειρότερα, κρατώντας στο χέρι τα λόγια του Γέροντος Παϊσίου που είχα βρει σε ένα ημερολόγιο

για τη σημερινή ημέρα ['όσο κάποιος αδικείται σε αυτή τη ζωή από άλλους ανθρώπους, τόσο αποταμιεύει στην άλλη ζωή'], το δικαστήριο και η απόφασή του με διέψευσαν προσφέροντας μου μία γεύση ΓΛΥΚΥΠΙΚΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δικαστήριο και τους Δικαστές για το έργο που επιτελούσαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα και το οποίο έφεραν εις πέρας επιτυχώς. Κάποιες διαφωνίες με τις αποφάσεις προφανώς και υπάρχουν, όμως το πρόβλημα δεν έγκειται στην οξυδέρκεια και την κρίση του Δικαστηρίου, αλλά στα όσα παρέθεσαν ενώπιόν του η Γενική μας Εισαγγελία!
Πλέον, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο
Ο ΤΕΩΣ ΠτΔ ΦΕΡΕΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, όχι απλώς καλείται, αλλά
ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ Κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Αυτός, όπως και οι Γεωργιάδης και Μπισμπίκας δε βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κάτι που ξένισε το δικαστήριο και απέδειξε περίτρανα ότι οι κύριοι αυτοί ΦΕΡΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ 13 ΗΡΩΩΝ. Η Γενική Εισαγγελία δεν επέδειξε την απαραίτητη σοβαρότητα και αξιοπιστία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απουσία από τη λίστα των κατηγορουμένων δύο εκ των κυριοτέρων υπευθύνων της φονική έκρηξης, ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

Η μεγαλύτερη όμως δικαίωση επήλθε με την αναφορά του Δικαστηρίου στον ήρωα Αρχιπλοίαρχο ΑΝΔΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ. Προς απάντηση ΟΛΩΝ όσων προσπαθούσαν να αμαυρώσουν τη μνήμη του και να του επιρρίψουν ευθύνες, το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι, τόσο ο Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ όσο και ο Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ακολουθούσαν οδηγίες και εντολές ανωτέρων και παρέμειναν στο καθήκον τους πιστοί παρότι προφανώς έβλεπαν τον κίνδυνο. Ο Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ έπραξε αυτό που έπρεπε να πράξει και προστάτευσε από το θάνατο τους συναδέλφους του απομακρύνοντας το προσωπικό του οποίου η παρουσία καθίστατο περιττή στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ,
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΟΛΥΒΙΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΨΕΜΑ ΠΙΑ.
Ούτε από τους μικροπρεπείς ανθρώπους και τις πρώτες κυρίες, ούτε από τους ξεδιάντροπους δικηγόρους τους, που έριξαν ευθύνες σε νεκρούς για να αθωώσουν τους πελάτες τους. Ευσταθίου, ποιός έχασε την τσίπα του για να την βρεις εσύ!
ΠΑΤΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ ΚΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΟΜΩΣ, ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΟΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΙΦΤΕΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΩΝ ΔΥΣΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΣΟΥ.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ, ΟΤΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΓΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ που ήσαστε και είστε δίπλα μας με το δικό σας ξεχωριστό τρόπο. Ευχαριστώ κυρίως ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙ’ΑΥΤΗΝ.
Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ.
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΡΓΑ, ΜΕΘΟΔΙΚΑ, ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.
Όχι για να εκδικηθούμε κανέναν. Οι άνθρωποί μας δεν επιστρέφουν και η φυλάκιση κάποιων δε θα κλείσει τις πληγές. Οφείλουμε όμως να αγωνιστούμε για να επέλθει η δικαίωση, για να υπάρχει ένα ‘προηγούμενο’ σε αυτόν τον τόπο ο οποίος έμαθε να αφήνει όσους τον πληγώνουν και τον προδίδουν ατιμώρητους. Το οφείλουμε στην πατρίδα μας, το οφείλουμε στη γενιά μας (για την οποία προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι χαμένη – watch us!), το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους 13 ΛΕΒΕΝΤΕΣ.

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΤΟΜΙΝΟ. ΚΑΝΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ.

11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.
Η ΘΥΣΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΑΝΑΠΑΥΘΟΥΝ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ!
13 ΗΡΩΕΣ! ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

*Να διευκρινίσω ότι η απόφαση αυτή καθεαυτή δε με αφήνει ικανοποιημένη. Όταν, όμως, κανείς αναλογιστεί τις ενέργειες της Γενικής Εισαγγελίας και τα όσα τέθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, δε μπορεί παρά να εντοπίσει τα θετικά της απόφασης αυτής, που είναι αρκετά. Ποιός, στ’αλήθεια, περίμενε να γίνει ονομαστική αναφορά κατά του Χριστόφια; Ποιός περίμενε να γίνει θετική αναφορά στους ΙΩΑΝΝΙΔΗ – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ για αποφυγή αμαύρωσης της μνήμης τους; Τα βήματα πρέπει να είναι αργά και σταθερά.. Ας διαβάσουμε ξανά προσεκτικά την απόφαση και μετά θα αποφανθούμε και επισήμως μέσω των δικηγόρων μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα