Κώστας Κακογιάννης: Στην Άκρη του Παράδεισου (όλα τα έσοδα του cd για στήριξη των Ελλήνων)

13:43 24/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το εικοστό σάουντρακ του καταθέτει ο συνθέτης Κώστας Κακογιάννης σε ένα δίσκο διάρκειας εξήντα λεπτών πλημμυρισμένων με τις μαγευτικές μελωδίες και τα αξεπέραστα τραγούδια του, που έντυναν για δυο χρόνια την αγαπημένη μας σειρά “Στην Άκρη του Παράδεισου”.

Το CD περιλαμβάνει 27 ορχηστρικά και 5 τραγούδια τα οποία ερμηνεύουν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Καλλιόπη Βέττα, οι Ορειβάτες και ο ίδιος ο συνθέτης. Οι στίχοι ανήκουν στον Πάμπο Κουζάλη.

Όπως μας έχει

συνηθίσει σε όλες τις μέχρι σήμερα παραγωγές του, ο Κώστας Κακογιάννης παίζει ο ίδιος με μαεστρία πάνω από είκοσι όργανα όπως πιάνο, βιολί, βιόλα, φλάουτο, κλαρίνο, ακορντεόν, κιθάρα, μπουζούκι, πιθκιαύλι, άρπα κ.α..  Οι ηχογραφήσεις, ο γραφικός σχεδιασμός και η παραγωγή έγιναν εξολοκλήρου από τον ίδιο στα στούντιο του Παράκεντρου στη Λεμύθου.

Έκπληξη στο δίσκο αποτελεί η καινούργια ρυθμική εκδοχή του αγαπημένου πλέον ανά το πανελλήνιο τραγουδιού “Στην Άκρη του Παράδεισου” την οποία ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ηχογράφησε ειδικά για τις ανάγκες του δίσκου στο Παράκεντρο. Σε συνεργασία με τον Κώστα Κακογιάννη ο ταλαντούχος ερμηνευτής κατάφερε να προβάλει μια ολόφρεσκη χροιά με στοιχεία της τζαζ στη φωνή του.

Το “Ούτε ένα φιλί” ερμηνεύει η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια Καλλιόπη Βέττα. Το τραγούδι αυτό που ξεκινά με μια αέρινη και υποβλητική ενορχήστρωση μπλεγμένη αριστοτεχνικά με το “Für Elise” του Μπετόβεν, εξελίσσεται στο ρεφρέν σε ένα δυναμικό ζεϊμπέκικο με συνοδεία χορωδίας ανδρών.

Την  σπαρακτική μπαλάντα “Ποιο Κρασί” ερμηνεύει ο ίδιος ο συνθέτης σε μια μοναδική ρομαντική ερμηνεία που μας παραπέμπει  στο αγαπημένο “Ποιος Κυβερνά την Αγάπη” από τον παλαιότερο του δίσκο “Τα Ρόδα της Οργής”.

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100 χρόνια της Σχολής Μιτσή στη Λεμύθου, στο CD συμμετέχουν και οι Ορειβάτες με το χαριτωμένο “Η ζωή μας μια χαραματιά” που μας ταξιδεύει με τον πιο όμορφο τρόπο στη δεκαετία του ’60. Τη χορωδία αυτή,  που ίδρυσε ο Κώστας Κακογιάννης με παιδιά που ζουν στα χωριά του Τροόδους, είχαμε απολαύσει ξανά τον περασμένο Δεκέμβριο στο επιτυχημένο CD “Άϊ Βασίλη Βασιλιά”.

Όλα τα έξοδα παραγωγής του δίσκου καλύφθηκαν από τον μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό οργανισμό Παράκεντρο ώστε όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις (καθαρά και μη) να διατεθούν για τη στήριξη των αδελφών μας στην Ελλάδα που περνούν δύσκολα αυτή την κρίσιμη για τον Ελληνισμό περίοδο. Ο δίσκος βρίσκεται ήδη στα μεγάλα δισκοπωλεία και η τιμή πώλησης του είναι μόνο δέκα ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα