Κουλίας: Σήμερα μας ζήτησαν τις καταθέσεις, αύριο το σπίτι, τη γυναίκα, τη μάνα…

19:22 19/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Είναι άκρως απαράδεκτο και η θέση μου είναι ότι αυτό είναι επαίσχυντο», δήλωσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία συνεδρίασε για να εγκρίνει ή να καταψηφίσει τις αποφάσεις του Eurogroup η οποία περιλαμβάνει και «κούρεμα» καταθέσεων.

Ο κ. Κουλίας είπε ότι «κανένας από εμάς σε αυτή την αίθουσα, θα δεχθεί τέτοιου είδους επαισχυντία, να μπούμε στις τσέπες των καταθετών της Κυπριακής Δημοκρατίας και να τους υφαρπάξουμε υπό μορφή

κλεπταποδόχου τις οικονομίες μιας ζωής, είτε αυτοί ήρθαν από την Νότια Αφρική και εναπόθεσαν τις οικονομίες τους για να ζήσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους στην Κύπρο, είτε είναι απλοί άνθρωποι, ή ήταν άνθρωποι που ευημερούσαν και έκαναν οικονομίες».

Στην παρέμβασή του ο κ. Κουλίας αναφέρθηκε στην Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και στον Υπουργό Οικονομικών της χώρας Βόλφγκαγκ Σόιμπλε τους οποίους και αποκάλεσε «φωστήρες» οι οποίοι μας προέτρεψαν «τα χρήματα των συμπατριωτών σας να τα υφαρπάξετε για να ικανοποιηθούν οι δικές μας οδηγίες».

«Λυπάμαι πολύ αλλά τέτοιο πράγμα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό με κανένα τρόπο», είπε ο κ. Κουλίας.

Ανέφερε, επίσης, ότι «σήμερα μας ζήτησαν τις καταθέσεις μας, επειδή όλοι αυτοί (οι καταθέτες) προνόησαν και βοήθησαν την χώρα τους και επειδή τα βρήκαμε έτοιμα να τα αρπάξουμε. Δηλαδή κάλλιστα μπορούν να μας αρπάξουν το σπίτι, το αυτοκίνητο, την γυναίκα, την αδελφή, την μάνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουλίας.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής είπε ακόμη πως «δεν φαντάστηκα ότι από συντεταγμένο όργανό όπως η ΕΕ θα τυγχάναμε τέτοιας μεταχείρισης».

Καταλήγοντας θυμήθηκε «πως όταν ήμουν μαθητής στο βιβλιάριο του Σχολικού Ταμιευτηρίου έγραφε ‘φασούλι – φασούλι γεμίζει το σακούλι’ και βάζουμε τις καταθέσεις μας στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο του χωριού ή της κωμοπόλεώς μας για να έχει το κράτος να δανείζει και να δημιουργεί πρόοδο και ανάπτυξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα