Κουντρέτ Οζερσάι: Αποχωρεί μετά την 1η Ιουλίου

11:02 25/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Ότι εγκαταλείπει το ”προεδρικό” και τη θέση του συμβούλου μετά την 1η Ιουλίου φέρεται να δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, αφού δεν υπάρχει – όπως πιστεύει – λόγος για συνέχιση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται ”εις βάρος των Τ/κ”.

Η “Γενί Ντουζέν” επικαλείται σήμερα δημοσίευμα της αγγλόγλωσσης εφημερίδας στα κατεχόμενα «Cyprus Today» προηγούμενων ημερών, όπου ο κ. Οζερσάι φέρεται να δήλωσε ότι η τ/κ πλευρά πρότεινε στους Ε/κ να συνεργαστούν για τα αποθέματα του φυσικού αερίου και πετρελαίου

στην Κύπρο, αλλά τους λέχθηκε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μετά την εξεύρεση λύσης.

Ο κ. Οζερσάι ανέφερε ότι οι Τ/κ απαίτησαν άρση της λεγόμενης απομόνωσης αλλά δεν έγινε οτιδήποτε. Δεν θα λάβει, είπε, μέρος σε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων που απορρίπτονται συνεχώς οι προτάσεις των Τ/κ, εκτός αν τα ΗΕ αλλάξουν τις παραμέτρους ώστε να συμβάλουν στις διαπραγματεύσεις.

Οι δηλώσεις Οζερσάι σημειώνεται, δημοσιεύθηκαν στην αγγλόφωνη «Cyprus Today» στα κατεχόμενα και στην αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail». Ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει κατά πόσον θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μετά την 1η Ιουλίου που η Κύπρος θα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ ή αν θα παγοποιηθούν μέχρι το τέλος της Προεδρίας ή μέχρι το τέλος των επερχόμενων Προεδρικών Εκλογών του 2013.

Οι διαπραγματεύσεις για να πετύχουν, τόνισε, πρέπει να τεθούν χρονοδιαγράμματα παράλληλα με τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα