Κουβέιτ και HSBC συμφώνησαν στην ιδιωτικοποίηση του χρηματιστηρίου

13:42 22/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συμφωνία με την τράπεζα HSBC για την ιδιωτικοποίηση του Χρηματιστηρίου του Κουβέιτ και τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας για τη λειτουργία του χρηματιστηρίου, υπέγραψε την Κυριακή η Αρχή Αγορών του Κουβέιτ.

Σύμφωνα με ένα νόμο που ψηφίστηκε πριν από δύο χρόνια, το 50% της εταιρείας του Χρηματιστήριο Αξιών του Κουβέιτ θα τεθεί σε αρχική δημόσια εγγραφή (IPO), ενώ το υπόλοιπο θα πωληθεί σε εταιρείες

εισηγμένες στο χρηματιστήριο.

Η συμφωνία είναι για μια περίοδο έξι μηνών, κατά την οποία η τράπεζα HSBC θα ξεκινήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, δήλωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Abdullah al-Gabandi της εταιρείας KSE.

”Είμαστε βέβαιοι ότι η ιδιωτικοποίηση του χρηματιστηρίου θα έχει μεγάλο όφελος στην οικονομία του Κουβέιτ, στους επενδυτές και στις εισηγμένες εταιρείες”, πρόσθεσε.

Το 2010, η Βουλή του Κουβέιτ ενέκρινε νομοθεσία για τη μετατροπή της Αρχής Αγορών του Κουβέιτ σε ανεξάρτητο ρυθμιστή του χρηματιστηρίου, με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας στο τρίτο μεγαλύτερο χρηματιστήριο του αραβικού κόσμου όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση.

Το χρηματιστήριο του Κουβέιτ διαθέτει περίπου 100 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίηση και συνολικά 215 τοπικές και ξένες εταιρείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα