Κουβέλης προς Σαμαρά: Πάρε πίσω το λουκέτο στην ΕΡΤ

21:12 13/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με διαδοχικές σημερινές τους παρεμβάσεις και σκληρή γλώσσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης προειδοποιούν τον πρωθυπουργό να αλλάξει τακτική στο θέμα της ΕΡΤ.

Από

το βήμα της Βουλής ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι με κίνηση «καταδρομικού χαρακτήρα» και χωρίς προετοιμασία, συναίνεση και διάλογο έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ διαταράσσοντας την κυβερνητική σταθερότητα.

Λίγη ώρα αργότερα την σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο οποίος δήλωσε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αλλά έστειλε ένα προειδοποιητικό μήνυμα στον πρωθυπουργό υπογραμμίζοντας ότι «όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής».

Δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης η ΔΗΜΑΡ
«Η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και στην άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο αναγκαίος εξορθολογισμός πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. H κυβέρνηση είναι τρικομματική και πρέπει να επαναβεβαιώσει τον τρικομματικό της χαρακτήρα και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τρόπου λειτουργίας της. Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής».

Με αυτή τη δήλωση, αμέσως μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ. Κουβέλης, με τη δήλωση αυτή, έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, εν όψει της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα.

Κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος, Φώτης Κουβέλης, ζήτησε να εγκριθεί η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για άμεση άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και της άμεσης επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης.

Η πρόταση του κ. Κουβέλη εγκρίθηκε από τα κομματικά όργανα και βάση αυτής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της Δευτέρας.

Επίσης, συμφωνήθηκε να μην δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εάν ζητηθεί, όταν δεν θα πληρούνται οι δύο προηγούμενες προϋποθέσεις που αφορούν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου και στο άνοιγμα της ΕΡΤ.

Παράλληλα υπήρξαν εισηγήσεις σε περίπτωση που βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης με τους άλλους δύο εταίρους, να υπάρξει ανασχηματισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα